Fly Drive Pousadas Rondreis Alentejo Afbeelding Fly Drive Pousadas Rondreis Alentejo
Fly Drive Pousadas Rondreis Alentejo ****
Bestemming: Portugal Pousada Rondreizen - Fly Drive Pousadas

Fly Drive Pousadas Rondreis Alentejo

****

plane hotel car


10 Dagen

De pousadas van Portugal zijn meestal kloosters, landhuizen en kastelen die omgebouwd zijn tot hotels. Ze hebben allen gemeen dat ze liggen op de mooiste, vaak rustieke en historische, locaties. Door hun kleinschaligheid bieden ze een hoge kwaliteit en persoonlijke service. Met deze fly drive kunt u kennis maken met de lokale en regionale keuken en tradities.



Dag tot dag programma

Dag 1: Lissabon - Montemor-o-Novo - Arraiolos


Montemor-o-Novo is een klein plaatsje met veel overblijfselen uit prehistorische tijden. Leuk om te bezoeken voor een korte stop voordat u aankomt bij uw eerste overnachtingsplaats.

Montemor-o-Novo

Ontdek de charme van Montemor-o-Novo, een verborgen juweeltje in het hart van Portugal. Deze historische stad, gelegen op een schilderachtige heuveltop, ademt een rijke geschiedenis en een ontspannen sfeer uit.
Wandel door de smalle geplaveide straatjes en bewonder de prachtige architectuur van eeuwenoude kerken, kloosters en kastelen die de stad sieren. Ontdek de culturele schatten in de lokale musea en galerijen, waar de kunst en ambachten van de regio tot leven komen.
Geniet van de heerlijke lokale keuken in gezellige restaurants, waar traditionele gerechten worden bereid met verse en seizoensgebonden ingrediënten. Proef de bekroonde wijnen uit de omliggende wijngaarden en laat je smaakpapillen verwennen door de authentieke smaken van de Alentejo-regio.
Voor de avontuurlijke reizigers biedt Montemor-o-Novo ook volop mogelijkheden voor outdooractiviteiten zoals wandelen, fietsen en paardrijden in de prachtige natuurlijke omgeving.
Of je nu komt voor de geschiedenis, de cultuur of gewoon om te ontspannen, Montemor-o-Novo verwelkomt je met open armen en belooft een onvergetelijke reiservaring.

Arraiolos

Ontdek de betoverende charme van Arraiolos, een idyllisch stadje gelegen in het hart van Portugal. Bekend om zijn prachtige kasteel en historische architectuur, nodigt Arraiolos bezoekers uit om te verdwalen in zijn sfeervolle straatjes en te genieten van de rustige ambiance.
Bewonder de beroemde tapijten van Arraiolos, met hun kleurrijke en ingewikkelde ontwerpen die eeuwenoude tradities en vakmanschap belichamen. Verken de lokale ambachtelijke winkels en galerijen om unieke souvenirs en handgemaakte kunstwerken te vinden, allemaal met de kenmerkende stijl van de regio.
Laat je smaakpapillen verwennen door de heerlijke gastronomie van Arraiolos, met zijn verse streekproducten en traditionele gerechten die zijn geworteld in de rijke culinaire geschiedenis van Portugal.
Of je nu komt om de geschiedenis te verkennen, de lokale cultuur te ervaren of gewoon te ontspannen en te genieten van de serene omgeving, Arraiolos biedt een onvergetelijke reiservaring voor elke bezoeker.

Overnachting in Pousada do Convento de Arraiolos ***

Dag 2: Arraiolos - Portalegre - Castelo de Vide - Marvao

Portalegre is gelegen in de bergen van Serra de Sao Mamede, vlakbij de Spaanse grens. De kerk Igreja de Nossa Senhora da Penha ligt op een heuvel met een prachtig uitzicht op de stad. Het is zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen. U rijdt via Castelo de Vide naar Marvao. Marvao is gelegen op het hoogste punt van het Serra de Sao Mamede gebergte. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht over de streek. Marvao heeft steile hellingen aan alle kanten. De oostkant van het dorpje is alleen te voet te bereiken.

Portalegre

Ontdek het historische en culturele juweel van Portalegre, gelegen in het prachtige landschap van de Alto Alentejo regio van Portugal. Verken de geplaveide straatjes en bewonder de architecturale pracht van de stad, met zijn imposante kastelen, kerken en musea die getuigen van een rijke geschiedenis.
Portalegre staat ook bekend om zijn traditionele ambachten, waaronder de beroemde Arraiolos-tapijten en lokale keramiek. Breng een bezoek aan de ambachtelijke werkplaatsen en galerijen om unieke souvenirs te vinden die de vakmanschap van de regio belichamen.
Geniet van de gastronomische geneugten van Portalegre, van hartige lokale gerechten tot verfijnde wijnen uit de nabijgelegen wijngaarden. Of je nu de natuurlijke schoonheid wilt verkennen, de lokale cultuur wilt ervaren of gewoon wilt ontspannen en genieten van de sfeer, Portalegre biedt een onvergetelijke reiservaring voor elke reiziger.

Castelo de Vide

Ontdek de betoverende charme van Castelo de Vide, een sprookjesachtig stadje gelegen in de heuvels van de Alto Alentejo regio van Portugal. Wandel door de smalle geplaveide straatjes en laat je betoveren door de middeleeuwse architectuur, met zijn imposante kasteel en historische monumenten.
Ontdek de rijke geschiedenis van Castelo de Vide in de oude Joodse wijk en bewonder de prachtige synagoge en mikwe. Verken de weelderige groene omgeving van het natuurpark São Mamede en geniet van adembenemende uitzichten over de omliggende heuvels.
Proef de lokale gastronomie in gezellige tavernes en geniet van traditionele gerechten bereid met verse ingrediënten uit de regio. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke buitenactiviteiten, culturele ontdekkingen of gewoon wilt ontspannen in een idyllische omgeving, Castelo de Vide biedt een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger.

Marvao

Ontdek de betoverende charme van Marvão, een schilderachtig middeleeuws stadje hoog bovenop een heuvel in het hart van Portugal. Met zijn oude stenen muren, geplaveide straatjes en panoramische uitzichten is Marvão een ware verborgen schat in de regio Alentejo.
Wandel door de smalle straatjes van de oude stad en bewonder de goed bewaarde architectuur van de historische gebouwen. Beklim de imposante kasteelmuren van Marvão en geniet van een adembenemend uitzicht over de uitgestrekte landschappen van de Alentejo.
Ontdek de rijke geschiedenis en cultuur van Marvão in de lokale musea en galerijen, en proef de heerlijke gastronomie van de regio in de gezellige restaurants en tavernes.
Ervaar de rust en schoonheid van het Portugese platteland tijdens een bezoek aan Marvão en laat je betoveren door de tijdloze magie van dit historische stadje.

Overnachting in Pousada do Castelo de Estremoz *****

Dag 3: Marvao - Elvas - Borba - Estremoz

De ommuurde stad Elvas vormde een heel belangrijke verdedigingslijn gedurende de oorlog tussen Portugal en Spanje. Tegenwoordig investeert Elvas in het plattelandstoerisme. U kunt nog een kort bezoek brengen aan het plaatsje Borba. Daarna rijdt u verder naar uw overnachtingsplaats Estremoz.

Elvas

Ontdek de prachtige vestingstad Elvas, een UNESCO-werelderfgoedlocatie gelegen in het betoverende landschap van de Alentejo-regio van Portugal. Met zijn imposante vestingwerken, goed bewaarde historische architectuur en charmante sfeer, is Elvas een bestemming die zeker indruk zal maken.
Verken de eeuwenoude vestingwerken en stadsmuren, die getuigen van de rijke geschiedenis van Elvas als grensstad tussen Portugal en Spanje. Wandel door de geplaveide straatjes en bewonder de prachtige kerken, paleizen en pleinen die de stad sieren.
Breng een bezoek aan het indrukwekkende fort van Elvas, dat hoog boven de stad uittorent en een panoramisch uitzicht biedt over de omgeving. Ontdek de levendige lokale cultuur en geniet van heerlijke traditionele gerechten en wijnen in de gezellige tavernes en restaurants.
Of u nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur of gewoon op zoek bent naar een onvergetelijke vakantiebestemming, Elvas heeft voor elk wat wils. Laat u betoveren door de schoonheid en charme van deze unieke stad en maak herinneringen die een leven lang meegaan.

Borba

Welkom in Borba, een verborgen juweel in de Alentejo-regio van Portugal, bekend om zijn rijke geschiedenis, weelderige landschappen en voortreffelijke wijnen. Verken de kronkelende straatjes van het historische centrum en bewonder de prachtige architectuur, waaronder imposante kerken en herenhuizen.
Ontdek de eeuwenoude tradities van de lokale ambachten, zoals het beroemde Borba-marmer, dat wereldwijd wordt gewaardeerd om zijn schoonheid en vakmanschap. Verwen je smaakpapillen met de heerlijke culinaire hoogstandjes van de regio, van hartige Alentejaanse gerechten tot verfijnde gastronomische creaties, allemaal vergezeld van de bekroonde wijnen van Borba.
Ontsnap aan de drukte van het dagelijks leven en geniet van de rust en sereniteit van het platteland, omringd door glooiende heuvels, olijfgaarden en wijngaarden. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke buitenactiviteiten, culturele ontdekkingen of gewoon wilt ontspannen in een idyllische omgeving, Borba biedt een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger.

Overnachting in Pousada do Castelo de Estremoz *****

Dag 4: Estremoz

Estremoz is een schattig stadje dat wordt gekenmerkt door zn witte huisjes. De stad heeft twee gedeeltes. Het moderne gedeelte (buiten de stadsmuren) en het oude gedeelte met middeleeuwse huizen vlakbij het kasteel. Estremoz bezit veel cultureel erfgoed. Een mooi voorbeeld hiervan is het kasteel, waar tegenwoordig Pousada Rainha Santa Isabel is gevestigd. Estremoz is vooral bekend vanwege het witte marmer van uitstekende kwaliteit.

Estremoz

Verken de betoverende charme van Estremoz, een juweeltje in het hart van de Alentejo-regio van Portugal. Met zijn indrukwekkende middeleeuwse kasteel, schilderachtige geplaveide straatjes en historische architectuur is Estremoz een bestemming die tot de verbeelding spreekt.
Wandel door de kronkelende steegjes en bewonder de kleurrijke huizen en traditionele ambachtelijke winkels. Breng een bezoek aan het imposante kasteel van Estremoz, dat hoog boven de stad uittorent en een adembenemend uitzicht biedt over de omgeving.
Proef de heerlijke lokale gerechten en wijnen in de gezellige tavernes en restaurants, waar de gastvrije bevolking u graag verwelkomt. Ontdek de rijke geschiedenis en cultuur van Estremoz tijdens een rondleiding door de historische bezienswaardigheden en musea.
Of u nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of gewoon een onvergetelijke ervaring, Estremoz heeft voor elk wat wils. Laat u betoveren door de schoonheid en authenticiteit van deze unieke bestemming en maak herinneringen die een leven lang meegaan.

Overnachting in Pousada do Castelo de Estremoz *****

Dag 5: Estremoz - Evora

De reis gaat verder naar Evora. Evora is de hoofdstad van het veelzijdige Alentejo gebied, gelegen op een heuvel midden in de Alentejo vlakte. Deze oude stad heeft al heel wat verschillende namen ondergaan.

Evora

Ontdek de eeuwenoude pracht van Évora, een juweel van een stad doordrenkt met geschiedenis en cultuur. Wandel door de geplaveide straten en bewonder de prachtige architectuur, van de gotische kathedralen tot de charmante witgekalkte huizen met hun opvallende blauwe accenten.
Verlies jezelf in de magische sfeer van het historische centrum, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en ontdek verborgen pleinen en gezellige cafés waar de tijd lijkt stil te staan. Breng een bezoek aan het iconische Romeinse tempelcomplex en bewonder de indrukwekkende overblijfselen uit vervlogen tijden.
Évora biedt ook een schat aan culinaire geneugten, van traditionele gerechten tot heerlijke wijnen uit de Alentejo-regio. Laat je smaakpapillen verwennen en geniet van een onvergetelijke gastronomische ervaring.
Of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, cultuur, gastronomie of gewoon op zoek bent naar een onvergetelijke reiservaring, Évora zal je betoveren en inspireren. Plan vandaag nog je bezoek en ontdek de tijdloze schoonheid van deze unieke stad!

Overnachting in Pousada do Castelo de Estremoz *****

Dag 6: Evora - Mourao - Moura - Beja

Vandaag rijdt u via de stuwdammen naar het stuwdorpje Mourao. U zult hier prachtige uitzichten hebben! Daarna brengt u een bezoek aan Moura. Al lopend door de straatjes van Moura ziet u dikke schoorstenen die loodrecht op de muren van de huizen staan. Dit is een typisch detail van de gebouwen in de Alentejo.

Moura

Ontdek het betoverende Moura, een schilderachtige stad gelegen in het hart van de Alentejo-regio van Portugal. Geniet van de rustige charme van deze historische stad, waar elke steen een verhaal vertelt uit een rijk verleden dat teruggaat tot de oudheid.
Wandel door de geplaveide straten en bewonder de prachtige architectuur, waaronder de indrukwekkende middeleeuwse kastelen en kerken die het historische centrum sieren. Verlies jezelf in de lokale cultuur en tradities, ontdek de ambachtelijke kunsten en proef van de heerlijke gastronomie van de streek.
Breng een bezoek aan de nabijgelegen natuurlijke schatten, zoals het prachtige Alqueva-meer, waar je kunt genieten van boottochten, watersporten en ontspannen aan de oever. Of verken de omliggende wijngaarden en proef van de bekroonde wijnen waar de regio om bekend staat.
Of je nu op zoek bent naar geschiedenis, cultuur, natuur of gewoon een ontspannen vakantie, Moura biedt een authentieke Portugese ervaring die je niet snel zult vergeten.

Beja

Ontdek de tijdloze schoonheid van Beja, een charmante stad doordrenkt van geschiedenis en cultuur in het hart van de Alentejo-regio van Portugal. Wandel door de smalle geplaveide straatjes en bewonder de prachtige architectuur van historische gebouwen, zoals het imposante Castelo de Beja, een middeleeuws kasteel dat hoog boven de stad uittorent.
Laat je betoveren door de levendige lokale markten, waar kleurrijke kraampjes een scala aan ambachtelijke producten, verse producten en lokale lekkernijen aanbieden. Proef de heerlijke Alentejaanse keuken in gezellige tavernes en restaurants, waar traditionele gerechten worden bereid met lokale ingrediënten en eeuwenoude recepten.
Verken de rijke geschiedenis van Beja in de vele musea en historische sites, waaronder de indrukwekkende Romeinse ruïnes en de gotische Sé Catedral de Beja. Of geniet gewoon van de rustige charme van de stad terwijl je langs de schilderachtige pleinen en fonteinen wandelt.
Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur of gewoon wilt genieten van de ontspannen sfeer, Beja biedt een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger. Plan vandaag nog je bezoek en laat je betoveren door de tijdloze charme van deze historische stad!

Overnachting in Pousada do Castelo de Beja ****

Dag 7: Beja - Odemira - Sines - Santiago do Cacem - Alcacer do Sal

Vanuit Beja rijdt u naar de kust. Een groot gedeelte van de kust is het Natuurpark Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina Dit park strekt zich 100 km uit langs de kust, vanaf Porto Covo in de Alentejo, tot aan Burgau in de Algarve. Het natuurpark is de Europese kuststrook die het best behouden is gebleven en hier is een unieke flora en fauna te bezichtigen. U rijdt verder naar boven via Sines en Santiago do Cacem naar de laatste overnachtingsplaats.

Odemira

Ontdek de betoverende charme van Odemira, een verborgen juweel aan de prachtige kust van de Alentejo-regio in Portugal. Met zijn schilderachtige landschappen, rustige stranden en rijke culturele erfgoed biedt Odemira een onvergetelijke ervaring voor reizigers van alle leeftijden.
Wandel door de kronkelende straatjes van de historische binnenstad en bewonder de prachtige architectuur van eeuwenoude gebouwen en kerken. Geniet van de levendige lokale markten, waar je kunt proeven van verse producten en traditionele ambachten kunt bewonderen.
Verken de adembenemende natuurlijke schoonheid van de regio, met zijn uitgestrekte bossen, glooiende heuvels en kristalheldere rivieren. Ga wandelen, fietsen of vogels spotten in het nabijgelegen natuurpark Costa Vicentina, of ontspan gewoon op een van de idyllische stranden langs de kust.
Of je nu op zoek bent naar avontuur in de natuur, culturele ontdekkingen of gewoon ontspanning aan zee, Odemira heeft voor elk wat wils. Verken deze verborgen schat en laat je betoveren door zijn unieke charme en gastvrijheid.

Sines

Sines, een parel aan de kust van Portugal! Ontdek de levendige mix van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid die deze charmante stad te bieden heeft. Verken de historische straatjes en pleinen, waar eeuwenoude gebouwen getuigen van een rijk maritiem verleden. Bezoek het imposante kasteel van Sines, dat hoog boven de stad uitsteekt en een prachtig uitzicht biedt over de oceaan.
Geniet van de heerlijke lokale keuken in de gezellige restaurants en tavernes, waar verse vis en zeevruchten de hoofdrol spelen op het menu. Ontspan op de uitgestrekte stranden langs de kustlijn van Sines, waar kristalhelder water en gouden zand uitnodigen tot zonnebaden en zwemmen.
Of je nu wilt surfen op de golven, wandelen langs de klifpaden of gewoon wilt genieten van de ontspannen sfeer van de stad, Sines biedt voor elk wat wils. Plan je volgende avontuur naar deze betoverende bestemming en laat je verrassen door de schoonheid van Sines!

Santiago do Cacem

Ontdek de historische schatten en natuurlijke pracht van Santiago do Cacém! Gelegen in het hart van de Alentejo-regio van Portugal, biedt deze charmante stad een perfecte mix van cultuur, erfgoed en natuurlijke schoonheid. Verken de eeuwenoude straatjes en bewonder de prachtige architectuur van kerken, kastelen en traditionele huizen.
Breng een bezoek aan het indrukwekkende kasteel van Santiago do Cacém, dat hoog boven de stad uittorent en een adembenemend uitzicht biedt over de omgeving. Ontdek de rijke geschiedenis van de regio in de lokale musea en culturele centra, waar artefacten en tentoonstellingen het verhaal van Santiago do Cacém vertellen.
Geniet van de rust en stilte van de omliggende natuur, met uitgestrekte wijngaarden, glooiende heuvels en prachtige wandelpaden. Proef de heerlijke lokale gerechten en wijnen in de gezellige restaurants en tavernes, en ervaar de gastvrijheid van de lokale bevolking. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of culturele ontdekkingen, Santiago do Cacém heeft voor elk wat wils. Plan je reis vandaag nog en laat je betoveren door de charme van deze bijzondere stad!

Alcacer do Sal

Ontdek de tijdloze schoonheid van Alcácer do Sal, een betoverend stadje gelegen aan de oevers van de rivier de Sado in Portugal. Met zijn eeuwenoude geschiedenis, schilderachtige straatjes en adembenemende uitzichten is Alcácer do Sal een bestemming die je niet mag missen.
Wandel door de kronkelende steegjes van de oude stad en bewonder de prachtige architectuur van de historische gebouwen, waaronder het imposante kasteel van Alcácer do Sal dat hoog boven de stad uittorent. Verken de levendige markten en proef de lokale delicatessen, zoals verse vis en zeevruchten, die rechtstreeks uit de nabijgelegen rivier worden gehaald.
Ontdek de rijke geschiedenis van Alcácer do Sal in de fascinerende musea en archeologische sites, en geniet van de rustige schoonheid van de omringende natuur tijdens een ontspannen boottocht op de rivier. Ervaar de charme en authenticiteit van Alcácer do Sal tijdens je volgende reis naar Portugal.

Overnachting in Pousada do Castelo de Alcacer do Sal ****

Dag 8: Alcacer do Sal - Lissabon

U vertrekt naar Setubal. Vanuit uw Pousada bereikt u binnen een half uur het centrum van de hoofdstad Lissabon. 

Lissabon

Verken de magische charme van Lissabon, de betoverende hoofdstad van Portugal die bekend staat om zijn kleurrijke wijken, historische bezienswaardigheden en bruisende cultuur. Dwaal door de kronkelende straatjes van de sfeervolle wijken Alfama en Bairro Alto, waar traditionele fado-muziek in de lucht hangt en gezellige tavernes en restaurants uitnodigen tot culinaire avonturen.
Bewonder de adembenemende uitzichten vanaf de historische wijk Belém, waar de iconische Torre de Belém en het imposante Jerónimos-klooster de skyline sieren.
Ontdek de levendige sfeer op de bruisende markten van Lissabon, zoals de Mercado da Ribeira, waar je lokale delicatessen en ambachtelijke producten kunt proeven.
Geniet van ontspannen momenten aan de prachtige kustlijn van Lissabon, waar zonnige stranden en verfrissende zeewind uitnodigen tot ontspanning en plezier.
Ervaar de unieke mix van geschiedenis, cultuur en levenslust van Lissabon tijdens je volgende reis naar Portugal, en laat je betoveren door de tijdloze charme van deze bruisende stad.

Overnachting in Pousada Castelo Palmela ****

Dag 9: Setubal

Setubal is gelegen aan de monding van de Rio Sado, waardoor hij verbonden is met de zee. Setubal was in de 14e eeuw al een van de belangrijkste havens van de stad. Noemenswaard zijn het klooster Convento de Jesus, en het Fort de Sao Filipe. Tegenwoordig is dit fort een Pousada en fantastisch uitkijkpunt over de rivier.

Setubal

Verken de betoverende charme van Setúbal, een kuststad doordrenkt met geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Omarm de ontspannen sfeer terwijl je langs de levendige jachthaven wandelt, waar kleurrijke vissersboten dansen op het kalme water.
Laat je verleiden door de smaken van de zee in de lokale restaurants, waar verse vis en zeevruchten rechtstreeks uit de Atlantische Oceaan worden geserveerd. Proef de beroemde lokale specialiteit, de gegrilde sardientjes, en geniet van de authentieke smaken van de Portugese keuken.
Breng een bezoek aan het adembenemende natuurpark van Arrábida, waar kristalheldere wateren en weelderige groene heuvels samenkomen in een spectaculair landschap. Verken verborgen baaien, wandel over kronkelende paden en bewonder panoramische uitzichten over de kustlijn.
Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke buitenactiviteiten, culinaire ontdekkingen of gewoon wilt ontspannen aan het strand, Setúbal heeft voor elk wat wils. Plan vandaag nog je reis en ontdek de verborgen schatten van deze betoverende stad!

Overnachting in Pousada Castelo Palmela ****

Dag 10: Setubal - Lissabon

Vertrek richting de luchthaven van Lissabon.

Alentejo

Wie van veelzijdigheid houdt, houdt van de Alentejo. Eindeloze vlakten, groen landschap en een wilde kust. Je vindt op het schitterende landschap van de Alentejo vele kurkbomen en olijfbomen die typerend zijn voor deze regio. De Alentejo heeft een uitzonderlijk mooie natuur dat terug te vinden is in de twee bekende natuurparken Parque Natural do Vale do Guardiana en Parque Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina. De kust van de Alentejo is nog tamelijk onbekend. De prachtige ongerepte stranden zijn zeker een bezoekje waard! De Alentejo bestaat niet alleen uit landschappen en natuur. De regio heeft ook een andere kant, een culturele en historische kant. Steden zoals Elvas en Evora zijn bijvoorbeeld uitgeroepen tot Werelderfgoed. En u kunt in onder andere Beja en Portalegre heerlijk ronddwalen in de historische straatjes en tussen de karakteristieke huisjes.


De regio Alentejo valt onder het DARK SKY project van UNESCO. Door verlichting in grote steden, lantaarnpalen langs snelwegen, is het op sommige plekken nooit meer echt donker. Dit project is voor het behoud van de donkere sterrenhemel op o.a. het platteland, natuurparken en culturele landgoeden.

Dag tot dag programma

Dag 1: Lissabon - Montemor-o-Novo - Arraiolos
Dag 2: Arraiolos - Portalegre - Castelo de Vide - Marvao
Dag 3: Marvao - Elvas - Borba - Estremoz
Dag 4: Estremoz
Dag 5: Estremoz - Evora
Dag 6: Evora - Mourao - Moura - Beja
Dag 7: Beja - Odemira - Sines - Santiago do Cacem - Alcacer do Sal
Dag 8: Alcacer do Sal - Lissabon
Dag 9: Setubal
Dag 10: Setubal - Lissabon





Hotels

Dag 1

Pousadas Alentejo
Pousada Convento Arraiolos ***
Pousada Convento Arraiolos
De Pousada Convento de Arraiolos ligt in het dorp Arraiolos, in de regio Alentejo, in een oud klooster, op 1,2 km van het historische dorpscentrum. De dichtstbijzijnde stad, Évora , ligt op slechts 25 km afstand. Arraiolos is wereldberoemd vanwege zijn tapijten, die worden beschouwd als cultureel erfgoed en uniek zijn in de wereld. De Pousada Convento de Arraiolos combineert traditionele en moderne Portugese architectuur, zowel binnen als buiten. De ruime kamers bieden standaard kabel-tv en een minibar. Ze beschikken over een eenvoudige, moderne inrichting.




Dag 2 - 5

Pousadas Alentejo
Pousada Castelo Estremoz *****
Pousada Castelo Estremoz
De Pousada Castelo de Estremoz ligt in de stad Estremoz, in de regio Alentejo, in een kasteel dat in de 13e eeuw door Dom Dinis voor koningin Santa Isabel is gebouwd. Gelegen in het historische centrum, is het de perfecte plek om de stad te voet te verkennen. Vanaf de Torre de Menagem (toren) kunt u genieten van het schitterende uitzicht. Dit luxe hotel biedt u een prachtig panoramisch uitzicht op Estremoz en het laagland van Alentejo vanuit de tuinen en het buitenzwembad. Geniet in uw vrije tijd van de speelkamer met een pooltafel en bordspellen. Dineren is mogelijk in een restaurant en bar. De kamers zijn ruim en vorstelijk met hemelbedden, een televisie en gratis WiFi.




Dag 6

Pousadas Alentejo
Pousada Convento Beja ****
Waardering: 9,1
Pousada Convento Beja
Het Pousada de Beja is gelegen in het oude klooster van São Francisco in de stad Beja, in Alentejo. De accommodatie ligt in het stadscentrum, op slechts 700 meter van het kasteel en op 200 meter van het museum Rainha D. Leonor. Het Pousada is het resultaat van een majestueus architectuurproject waarbij de religieuze en gotische architectuur van Portugal centraal staat.




Dag 7

Pousadas Alentejo
Pousada Castelo de Alcacer do sal ****
Pousada Castelo de Alcacer do sal
Pousada de Alcácer do Sal bevindt zich in een middeleeuws kasteel in de stad Alcácer do Sal, op slechts 1 uur afstand van Lissabon. De Pousada is comfortabel gevestigd op een heuvel en biedt uitzicht op het rustige water van de Rio Sado. Tijdens uw verblijf kunt u dineren bij het restaurant of, als u iets lichters wenst, bij de bar. Neem een duik in ons buitenzwembad , omgeven door tuinen. De kamers zijn ingericht met warme kleuren en elk is voorzien van een televisie met kabelzenders en gratis WiFi.




Dag 8 - 10

Pousadas Lissabon
Pousada de Lisboa *****
Pousada de Lisboa
Pousada de Lisboa ligt in het centrum van Lissabon in het meest chique deel van de stad. Het hotel is daarmee de perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van deze geweldige stad. Dit Small Luxury Hotel in Lissabon, dat ooit werd bewoond door koningen en waar ministers hebben gewerkt, is volledig gerestaureerd, waardoor het een perfect beginpunt is geworden voor een luxe verblijf in de stad. Met de perfecte combinatie van traditie, toerisme en trends verwelkomt Pousada de Lisboa u op Praça do Comércio, gelegen aan de Taag. Dit luxe hotel in Lissabon heeft een binnenzwembad met een privézonnedek. De Pousada de Lisboa heeft ook een goed ingericht fitnesscentrum en een spa waar u kunt genieten van de sauna, evenals Magic Spa-massages en -behandelingen.




Locatie


Vluchten
U vliegt naar Lisbon Airport (LIS)
U vliegt terug vanuit Lisbon Airport (LIS)


Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 9 overnachtingen in charmant Pousadas
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

 

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).


Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

  • Dag 1: Lissabon - Montemor-o-Novo - Arraiolos
  • Dag 2: Arraiolos - Portalegre - Castelo de Vide - Marvao
  • Dag 3: Marvao - Elvas - Borba - Estremoz
  • Dag 4: Estremoz
  • Dag 5: Estremoz - Evora
  • Dag 6: Evora - Mourao - Moura - Beja
  • Dag 7: Beja - Odemira - Sines - Santiago do Cacem - Alcacer do Sal
  • Dag 8: Alcacer do Sal - Lissabon
  • Dag 9: Setubal
  • Dag 10: Setubal - Lissabon


U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.


Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.

Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.



Fly Drive Pousadas Rondreis Alentejo 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail