Pousada Convento Arraiolos Afbeelding Pousada Convento Arraiolos
Pousada Convento Arraiolos ***
Bestemming: Pousadas Portugal - Pousadas Alentejo

Pousada Convento Arraiolos

***

plane hotel car

De Pousada Convento de Arraiolos ligt in het dorp Arraiolos, in de regio Alentejo, in een oud klooster, op 1,2 km van het historische dorpscentrum. De dichtstbijzijnde stad, Évora , ligt op slechts 25 km afstand. Arraiolos is wereldberoemd vanwege zijn tapijten, die worden beschouwd als cultureel erfgoed en uniek zijn in de wereld. De Pousada Convento de Arraiolos combineert traditionele en moderne Portugese architectuur, zowel binnen als buiten. De ruime kamers bieden standaard kabel-tv en een minibar. Ze beschikken over een eenvoudige, moderne inrichting.





Hotels

Tijdens uw verblijf kunt u genieten van een buitenzwembad met zonnige terrassen en een panoramisch uitzicht op de Alentejo-vlaktes, en een binnenzwembad om in te ontspannen op een frisse herfst- of winterdag.

U kunt ook optimaal profiteren van uw vrije tijd door een potje tennis te spelen terwijl u de schone lucht van het platteland van Alentejo inademt of kiezen voor een ontspannende massage. Uw maaltijden kunt u benutten in ons restaurant dat traditionele gerechten uit de Alentejo serveert en voor lichte maaltijden kunt u terecht bij onze bar.

De kamers zijn ruim met een minimalistische inrichting en gratis WiFi, en alle Superior-kamers hebben een balkon.

KAMERS

De kamers zijn voormalige cellen van nonnen , volledig gerenoveerd, waar de overheersende kleur wit is met gestileerde houten bedden.

RESTAURANTS EN DIENSTEN

Geniet van de weidse landerijen van Alentejo met activiteiten zoals fietsen, paardrijden en wandelen. Vraag onze receptie die 24 uur per dag beschikbaar is om hulp.

Ervaar de geneugten van het restaurant, dat zeer representatief is voor de gastronomie van Alentejo. Naast de traditionele Portugese gerechten worden ook internationale gerechten aangeboden. Voor lichtere maaltijden kunt u terecht bij onze bar, die in de zomer een aanvullende service biedt bij het zwembad.

Neem in de zomer een duik in ons prachtige buitenzwembad en geniet van de zon op het terras. In de winter kunt u genieten van onze salon en ontspannen met het lezen van een boek. Zwem in ons verwarmde binnenzwembad met natuurlijke verlichting of ontspan in de nis van de typische Alentejo-open haard.

GESCHIEDENIS

Met betrekking tot de geschiedenis van het klooster is bekend dat de hoeksteen die voor de bouw ervan is gelegd dateert uit de tijd van D. João III op 14 augustus 1527, de vooravond van de dag van Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemelopneming. Het klooster is gewijd aan de gelijknamige heilige.

Tijdens de middeleeuwen werd het klooster gebruikt om de plaatselijke bevolking tot het christendom te bekeren. Met de restauratie van de Pousada maakte soberheid plaats voor eenvoud en comfort. Tegenwoordig is het een voorbeeld van de kunst van het restaureren van historische gebouwen, die traditioneel erfgoed combineert met moderne architectonische concepten.

LOCATIE EN BESTEMMING

Het dorp Arraiolos staat bekend om zijn wollen tapijten, met de hand genaaid door generaties borduurders, maar er is nog veel meer te ervaren zoals: het prachtige middeleeuwse kasteel; de pittoreske straatjes versierd met barokke kerken; de fontein van Nossa Senhora da Conceição; de Aldeia da Terra, een themapark met miniatuur kleifiguurtjes; de fontein van de geliefden; of de gastronomische hoogstandjes en wijnproeverijen in de regionale wijnhuizen.

Ontdek nabijgelegen dorpen zoals Estremoz, Évora en Santana do Campo, en laat u verrassen door het landschap met olijfbomen en een platteland dat uitnodigt tot picknicken en familie-uitjes.

Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Pousada Convento Arraiolos 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail