Pousada Convento Beja Afbeelding Pousada Convento Beja
Pousada Convento Beja ****
Bestemming: Pousadas Portugal - Pousadas Alentejo

Pousada Convento Beja

****

plane hotel car

Het Pousada de Beja is gelegen in het oude klooster van São Francisco in de stad Beja, in Alentejo. De accommodatie ligt in het stadscentrum, op slechts 700 meter van het kasteel en op 200 meter van het museum Rainha D. Leonor. Het Pousada is het resultaat van een majestueus architectuurproject waarbij de religieuze en gotische architectuur van Portugal centraal staat.





Hotels

Tijdens uw verblijf kunt u tot rust komen in onze SPA , met onder andere een ruimte voor behandelingen, massages, een Turks bad en een sauna. Geniet van een rustige wandeling door de prachtige tuinen, neem een duik in het buitenzwembad, oefen uw slagen op de tennisbaan of speel spelletjes in de bar, die is uitgerust met een snookertafel en andere tafelspellen. Voor maaltijden kunt u in het Pousada terecht bij een restaurant en een bar.

De kamers zijn gerenoveerde oude cellen , en 20 kamers bieden uitzicht op de tuin en het zwembad. Alle kamers zijn voorzien van gratis WiFi.

Het Pousada de Beja is een ware oase in het hart van de vlaktes van Alentejo en is doordrenkt van bijna 800 jaar geschiedenis. Ervaar deze kloosterlijke herinneringen in een authentiek toevluchtsoord op de vlaktes van Alentejo.

RESTAURANTS EN DIENSTEN

In de oude centrale hal van het Pousada kunt u van tijd tot tijd genieten van moderne kunsttentoonstellingen. Wandel door de brede gangen die de oude monnikencellen verbinden en geniet van het mooie uitzicht op het zwembad en de fantastische tuinen.

In de zomer kunt u een duik nemen in het prachtige zwembad en in de tuinen wandelen. In de winter kunt u zich ontspannen met een boek in de Sala Capitulo, of een spelletje spelen in de bar, die is uitgerust met een snookertafel en andere tafelspellen.

Geniet van de beste Alentejo-gerechten in het restaurant van het Pousada, gelegen in de oude refter. Dit is een authentieke plek voor bezinning.

De receptie van het Pousada is 24 uur per dag geopend en biedt hulp bij het regelen van verscheidene activiteiten, zoals fietsen, paardrijden of wandelingen. U kunt gratis parkeren op de parkeerplaats bij de accommodatie.

GESCHIEDENIS

De eerste geschriften van het klooster dateren van 10 november 1268, de datum waarop de gemeenschap van São Francisco in Beja voor het eerst verscheen op initiatief van Lopo Esteves en raadsheren Diogo Fernandes en Vasco Martins.

Het historische luxe hotel heeft de originele kenmerken van het oude gebouw behouden en biedt verschillende ruime zalen met hoge plafonds, witte muren en decoraties van oude kunstwerken en lokale ambachten.

LOCATIE EN BESTEMMING

De Menagem-toren van het Castelo de Beja is iconisch voor de stad en is door zijn hoogte (40 meter) en schoonheid een van de prachtigste militaire monumenten van Portugal. Een andere trekpleister is het museum Rainha D. Leonor, dat zich in het klooster van Nossa Senhora da Conceição bevindt. Breng ook een bezoek aan de Vila de Pizões en de Romeinse stad van Cucufate.

Kom heerlijk tot rust en maak lange wandelingen over de vlaktes van Alentejo naar de plek waar de boerderijen samenkomen. Daar kunt u voortreffelijke wijnen en heerlijke regionale delicatessen uitproberen.

De Pousada ligt op 55 km van de Alqueva-dam en op 80 km van de stad Évora. Faro is de dichtstbijzijnde luchthaven, op 147 km afstand. (In Beja ligt een luchthaven op 10 km van de Pousada, maar hier vliegen geen regelmatige lijnvluchten). Het Pousada Convento de Beja is een Historic Hotel met 35 kamers, waaronder 12 Superior Kamers, twee Suites en twee Junior Suites.

Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Pousada Convento Beja 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail