Pousada Mosteiro Crato Afbeelding Pousada Mosteiro Crato
Pousada Mosteiro Crato ***
Bestemming: Pousadas Portugal - Pousadas Alentejo

Pousada Mosteiro Crato

***

plane hotel car

De Pousada Mosteiro do Crato bevindt zich in het dorpje Flor da Rosa, in het district Crato, in het midden van Alto Alentejo, op 22 kilometer van de stad Portalegre. Deze is gebouwd in het Mosteiro de Santa Maria de Flor da Rosa en is onderdeel van Small Luxury Hotels of the World. Het complex bestaat uit drie aparte gebouwen: het gotische kerk-fort, het gotische kasteelachtige paleis met aanpassingen van rond 1500 en de rest van het kloosterterrein, in Moorse en renaissancestijl. Dit klooster is een van de meest symbolische bouwwerken van de regio en een van de meest originele gotische gebouwen van Portugal. Tijdens uw verblijf in dit luxe hotel kunt u genieten van het buitenzwembad met een zonneterras perfect voor zonnebaden, ontspannen bij de Magic Spa en jacuzzi of genieten van een maaltijd in het restaurant. De kamers zijn helder verlicht en hebben een modern interieur, uitnodigende kleuren en donkere houten meubels, elk uitgerust met een tv, minibar en gratis WiFi.

Hotels

KAMERS

De kamers van de Pousada zijn verspreid over de vleugels. In de oude vleugel, waar het klooster zich bevond, vindt u de Superior-kamers en Suites, zelfs in de kasteelachtige torens.

In de nieuwe vleugel vindt u onze Standard-kamers, elk met een grote hoeveelheid ruimte en prachtige uitzichten over de laaglanden van Alentejana.

RESTAURANTS EN DIENSTEN

Bezoek en ontspan in onze jacuzzi. Als u dit liever doet, kunt u altijd een duik nemen in het buitenzwembad en ontspannen terwijl u geniet van het terras. In uw vrije tijd kunt u zich vermaken in onze speelkamer , uitgerust met bordspellen en een pooltafel, of even wegduiken in een boek in de ruimte met open haard.

U kunt dineren in het restaurant van de Pousada en ontdekken hoe rijk de keuken van Alentejanais, terwijl u geniet van het uitzicht over de tuinen en het zwembad. Er zijn twee bars, een binnenbar op de locatie van de voormalige eetzaal van de monniken, en de Pool Bar, die alleen beschikbaar is in de zomer.

U kunt meedoen aan verschillende buitenactiviteiten zoals onder meer: wandelen, paardrijden en vissen. Als u hulp nodig heeft, is onze receptie 24 uur beschikbaar.

GESCHIEDENIS

Aan het begin van de 12e eeuw werd de Orde van Sint-Jan geïntroduceerd in Portugal, die nu bekend staat als de Orde van Malta. Deze werd opgericht om pelgrims te helpen bij hun pelgrimstochten door het Heilige Land en werd later een militaire orde. Een eeuw later werd het Portugese hoofdkwartier van de Orde opgericht in Vila do Crato en werd dit de zetel van de Priorij.

Pater Álvaro gaf het gebouw de naam Mosteiro de Flor da Rosa. Na verloop van jaren werd er verschillende keren gewerkt aan het Flor da Rosa-complex. Het paleisgedeelte en het kloosterfort werden aangepast tot wat nu de Pousada is geworden.

LOCATIE EN BESTEMMING

Vila do Crato staat bekend vanwege de rust, een gemeente vol geschiedenis en tradities. Er is hier een grote megalithische aanwezigheid, alleen al in deze gemeente zijn 70 hunebedden te vinden. De glamour van de gebouwen en paleizen is het kenmerk van de barokke periode. Naast de rijkdom aan kerken en kapellen is het gebied rondom Vila do Crato gezegend met een prachtige natuurlijke omgeving.

Het Casa Museu Padre Belo (museumhuis) en de Varanda do Grão Pinto do Crato moet u absoluut bezoeken. De dichtstbijzijnde stad is Portalegre. Maak van de mogelijkheid gebruik om het Museu de Tapeçaria (Tapijtmuseum) en Casa-Museu José Régio (museumhuis) te bezoeken.

Op 37 km vindt u de Montargil-dam, perfect als u een duik wilt nemen in het warme water. De Pousada do Crato is een Monument Hotel met 21 kamers en 3 suites.

Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Pousada Mosteiro Crato 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail