Pousada Castelo Obidos Afbeelding Pousada Castelo Obidos
Pousada Castelo Obidos ***
Bestemming: Pousadas Portugal - Pousadas Lissabon

Pousada Castelo Obidos

***

plane hotel car

Het Pousada do Castelo de Óbidos ligt in Vila de Óbidos en is een van de 7 wonderen van Portugal. Deze Pousada is van enorm historisch belang en bevat middeleeuwse kenmerken uit de 9e eeuw. Het kasteel werd als huwelijkscadeau door koning D. Dinis aan koningin Santa Isabel gegeven tijdens hun huwelijk dat op deze locatie plaatsvond. Het kasteel is een van de meest indrukwekkende en romantische locaties die u kunt bezoeken. Het heeft gemeenschappelijke ruimtes zoals het restaurant en de Castelo bar. Vergeet niet de indrukwekkende promenade met de receptie. Bij de Pousada de Óbidos kunt u kiezen voor een verblijf in het kasteel en genieten van een authentieke middeleeuwse ervaring of kunt u verblijven in het Casa do Castelo (direct naast het kasteel), waar u een ervaring krijgt aangeboden die dichter bij het leven in de stad komt.

Hotels

Het Pousada do Castelo de Óbidos ligt in Vila de Óbidos en is een van de 7 wonderen van Portugal. Deze Pousada is van enorm historisch belang en bevat middeleeuwse kenmerken uit de 9e eeuw.

Het kasteel werd als huwelijkscadeau door koning D. Dinis aan koningin Santa Isabel gegeven tijdens hun huwelijk dat op deze locatie plaatsvond. Het kasteel is een van de meest indrukwekkende en romantische locaties die u kunt bezoeken.

Het heeft gemeenschappelijke ruimtes zoals het restaurant en de Castelo bar. Vergeet niet de indrukwekkende promenade met de receptie.

Bij de Pousada de Óbidos kunt u kiezen voor een verblijf in het kasteel en genieten van een authentieke middeleeuwse ervaring of kunt u verblijven in het Casa do Castelo (direct naast het kasteel), waar u een ervaring krijgt aangeboden die dichter bij het leven in de stad komt.

KAMERS

Het Casa do Castelo biedt 3 suites in de toren , voor een unieke ervaring. De 5 resterende kamers zijn klein, vanwege de lay-out van het kasteel zelf.

Bij het Casa do Castelo hebben alle 8 kamers het traditionele decor van de Vila de Óbidos met de traditionele tegels, en enkele hebben een open haard. Beiden bieden WiFi en tv.

RESTAURANTS EN DIENSTEN

Bij het restaurant van de Pousada kunt u genieten van de lokale Portugese keuken terwijl u geniet van de prachtige uitzichten. We adviseren u om een reservering te maken.

Maak gebruik van de mogelijkheid om het kasteel te verkennen en te genieten van de historische architectuur en uitzichten over de stad. Vergeet niet om de beroemde Ginja-likeur te proeven en het uitzicht van de Porta da Traição te bewonderen, waar het kasteel werd veroverd. Het biedt gratis parkeren buiten de kasteelmuren.

GESCHIEDENIS

In 1951, toen de Pousada de Óbidos verhuisde naar het Castelo da Medieval Vila de Óbidos, begonnen Pousadas de Portugal-hotels gebruik te maken van geregistreerde historische locaties, pasten ze deze aan en lanceerden ze een nieuw model voor het gebruik en herstel van historische Portugese gebouwen. Dit werd gedaan onder de leiding van de architect João Filipe Vaz Martins.

Het zestiende-eeuwse hof werd in de late Gotische Manuelstijl gebouwd. Deze bevindt zich in de noordelijke vleugel van het kasteel en werd gebouwd door D. João de Noronha, Conde de Dijon en Alcaide da Vila, aan het begin van de 16e eeuw.

Toen het leger van D. Afonso Henriques probeerde om de stad te omsingelen, vroeg een vrouw hem tijdens een droom om de koning te vertellen over haar droom. Deze droom vertelde D. Afonso Henriques dat hij zijn soldaten moest verzamelen en een verrassingsaanval moest uitvoeren op de grens van het kasteel, terwijl de leider met 10 man naar de achterkant moest gaan waar een jonge man een deur voor ze zou openen zodat ze naar binnen konden gaan en ze Óbidos voor de christenen zouden kunnen veroveren. De volgende dag werd Óbidos veroverd. Tegenwoordig kunt u nog steeds de beroemde Porta da Traição (Poort van Verraad) in het kasteel bezoeken.

LOCATIE EN BESTEMMING

De Vila de Óbidos staat bekend vanwege het grote aantal evenementen dat binnen de muren plaatsvindt. Als u de stad bezoekt tijdens de Mercado Medieval, kunt u rondlopen in een middeleeuws kostuum en krijgt u het gevoel alsof u op een tijdreis bent.

Tijdens de kerst bezoeken families de Vila Natal en iedereen, zonder uitzondering, vindt het lastig om het Chocoladefestival te weerstaan, een ervaring die uw vakantie nog zoeter doet smaken. Als u een fan bent van literatuur, kunt u de stad bezoeken tijdens het Internationale Literatuurfestival, dat bekend staat als "O Fólio". De stad Caldas da Rainha ligt op 10 minuten met de auto. Peniche, Leira, Nazaré en Batalha liggen op 30 minuten. De internationale luchthaven van Lissabon ligt op 55 minuten.

De Pousada Castelo de Óbidos is een Historic Hotel met 17 kamers.

Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Pousada Castelo Obidos 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail