Pousada Mosteiro Amares Afbeelding Pousada Mosteiro Amares
Pousada Mosteiro Amares ****
Bestemming: Pousadas Portugal - Pousadas Noord

Pousada Mosteiro Amares

****

plane hotel car

Pousada de Santa Maria do Bouro, beter bekend als Pousada Mosteiro de Amares, is gelegen in Amares, tussen de stad Braga en het gebergte Serra do Gerês. Het Pousada komt voort uit de renovatie van een Cisterciënzer klooster uit de 12e eeuw en is het werk van de voorname architect Eduardo Souto de Moura, winnaar van de Pritzker Prize van 2011, de belangrijkste internationale prijs voor architectuur. Het Pousada bevindt zich op slechts 17 minuten van het nationaal park Peneda Gerês en wordt omgeven door een prachtig landschap. Tijdens uw verblijf kunt u genieten van het buitenzwembad en de tennisbaan . De accommodatie beschikt ook over een parkeerplaats. Voor het diner kunt u terecht in een restaurant en een bar met een fantastische open haard, perfect voor lichtere maaltijden op koude dagen. 

Hotels

Pousada de Santa Maria do Bouro, beter bekend als Pousada Mosteiro de Amares, is gelegen in Amares, tussen de stad Braga en het gebergte Serra do Gerês. 

Het Pousada komt voort uit de renovatie van een Cisterciënzer klooster uit de 12e eeuw en is het werk van de voorname architect Eduardo Souto de Moura, winnaar van de Pritzker Prize van 2011, de belangrijkste internationale prijs voor architectuur. 

Het Pousada bevindt zich op slechts 17 minuten van het nationaal park Peneda Gerês en wordt omgeven door een prachtig landschap. Tijdens uw verblijf kunt u genieten van het buitenzwembad en de tennisbaan . De accommodatie beschikt ook over een parkeerplaats. Voor het diner kunt u terecht in een restaurant en een bar met een fantastische open haard, perfect voor lichtere maaltijden op koude dagen. 

De kamers zijn uitnodigend en comfortabel, ingericht in de stijl van Siza Vieira en uitgerust met kabel-tv en gratis WiFi.

KAMERS

De 32 cellen zijn omgetoverd tot comfortabele kamers en voldoen aan alle eisen voor moderne, luxe hotelkamers.

RESTAURANTS EN DIENSTEN

In de zomer kunt u heerlijk ontspannen op het terras dat uitkijkt op het glinsterende water en de weiden bij het unieke buitenzwembad, volledig gemaakt van marmer uit de regio. U hebt er een fantastisch uitzicht op de tuinen.

In de winter kunt u door de kloostergangen van het hotel wandelen of een boek lezen bij de fantastische open haard in de bar van Pousada de Amares. Geniet van een diner in het restaurant dat beschouwd wordt als een van de mooiste van Portugal. Het biedt traditionele Minhota-gerechten. Grijp deze kans aan om de smaken van Minho te ontdekken.

Te voet kunt u gaan vogels spotten, wandelen of zelfs een bezoek brengen aan de warmwaterbronnen. Dit alles kan worden geregeld bij onze 24-uursreceptie.

GESCHIEDENIS

Het Mosteiro de Santa Maria de Bouro werd vanaf 1180 door monniken bewoond en werd al snel rijk dankzij koninklijke bescherming. De vorst beschermde de religieuze gemeenschap van Bouro aan het einde van de 16e eeuw. 

De heremieten die hier woonden vanaf de tijd van Dom Afonso Henriques hadden toegang tot weiden en landbouwgebieden, volop water, en met de oprichting van de Cisterciënzerorde werd voorzien in kunst en genoeg vindingrijkheid om onafhankelijk te zijn. Na het uitsterven van de religieuze ordes werd een deel van het klooster betrokken door een vroedvrouw, en werden hier veel kinderen geboren.

LOCATIE EN BESTEMMING

Tijdens uw verblijf bij dit Pousada mag u het nationaal park Peneda e Gerês en de Vilarinho das Furnas, Salamonde en Caniçada-dammenniet missen.

Op slechts 18 km ligt Braga, een van de belangrijkste religieuze centra van Portugal, bekend om zijn Barokke kerken, tuinen en parken. U kunt ook een bezoek brengen aan de thermaalbaden van Caldelas, Abadia en andere prachtige plekken die u tijdens uw avonturen tegen zult komen.

De dichtstbijzijnde luchthaven is die van Porto, op 68 km van het Pousada. Pousada de Amares is een Monument Hotel met 32 kamers.


Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Pousada Mosteiro Amares 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail