Pousada Mosteiro Guimaraes Afbeelding Pousada Mosteiro Guimaraes
Pousada Mosteiro Guimaraes ****
Bestemming: Pousadas Portugal - Pousadas Noord

Pousada Mosteiro Guimaraes

****

plane hotel car

Pousada Mosteiro Guimarães is een  Small Luxury Hotel  in de stad Guimarães, is gevestigd in een Augustijnenklooster uit de 12e eeuw en biedt een fantastisch uitzicht op de stad. Het ligt op korte afstand van de historische binnenstad van Guimarães, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en op 2 km van een winkelgebied. De Pousada biedt gratis privéparkeergelegenheid op het terrein. In de zomer kunt u genieten van de promenade en het buitenzwembad , geschikt voor volwassenen en kinderen. Het heeft ook een speeltuin, een bar en een restaurant. 

Hotels

Pousada Mosteiro Guimarães is een  Small Luxury Hotel  in de stad Guimarães, is gevestigd in een Augustijnenklooster uit de 12e eeuw en biedt een fantastisch uitzicht op de stad. 

Het ligt op korte afstand van de historische binnenstad van Guimarães, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en op 2 km van een winkelgebied. De Pousada biedt gratis privéparkeergelegenheid op het terrein. 

In de zomer kunt u genieten van de promenade en het buitenzwembad , geschikt voor volwassenen en kinderen. Het heeft ook een speeltuin, een bar en een restaurant. 

De kamers zijn uitgerust met moderne voorzieningen, een unieke inrichting en WiFi.

KAMERS

Of u nu in een suite of een standaard kamer verblijft, u kunt altijd genieten van uitzicht op de stad of de tuin en kabel-tv.

RESTAURANTS EN DIENSTEN

Bezoek de Pousada do Mosteiro de Guimarães en zijn tuinen, die meer dan 8 hectare beslaan en voorzien zijn van architectonische en landschapselementen.

Geniet van een cocktail bij de bar (gevestigd in de oude keuken van het klooster en voorzien van een enorme open haard) of proef van de lokale gerechten in het restaurant Dona Mafalda, waar zich ooit de oude kelders bevonden. Vergeet bij de Pousada niet om een bezoek te brengen aan de  Igreja de Santa Marinha da Costa en zijn prachtige décor.

GESCHIEDENIS

In 1154 (12e eeuw) droeg Mathilde van Savoye, de vrouw van Koning Afonso Henriques, het klooster over aan de reguliere kanunniken van Sint Augustinus. Deze donatie werd gedaan ter ere van Santa Marinha, de beschermheilige van moeders in het kraambed. Men gelooft dat de koningin deze donatie schonk als teken van waardering nadat zij twee gecompliceerde bevallingen had overleefd.

Als beschermheilige van de kust verklaarde Dom Jaime, Hertog van Bragança, de orde teniet. In 1537 vestigde Koning João III er een school zodat zijn zoon D. Duarte (Aartsbisschop van Braga) hier kon studeren.

LOCATIE EN BESTEMMING

Guimarães is een stad met zijn oorsprong in de middeleeuwen. De stad biedt volop geschiedenis en cultuur en staat bekend als de Berço de Portugal (de bakermat van Portugal). Het werd in 2001 uitgeroepen tot Werelderfgoed. 

Bezoek de Largo de Martins Sarmento en Condessa do Juncal, de straten, de lanen, de Alameda (promenade) en de reconstructie van de Colina da Fundação. Als u in bent voor een reis door de geschiedenis met talloze legendes, dan is dit de juiste stad voor u.

Neem de gondola naar Penha  en geniet onderweg van het onvergetelijke panoramische uitzicht. De Internationale luchthaven van Porto ligt op 53 km afstand en het is 25 km naar Braga. 

Pousada de Guimarães biedt 51 kamers. Twee hiervan zijn suites en er zijn 6 historische Superior-kamers en 2 Master Suites.


Locatie


Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Pousada Mosteiro Guimaraes 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail