Fly Drive Portugal Totaal 14 dagen Afbeelding Fly Drive Portugal Totaal 14 dagen
Fly Drive Portugal Totaal 14 dagen ***
Bestemming: Portugal Pousada Rondreizen - Fly Drive Portugal

Fly Drive Portugal Totaal 14 dagen

***

plane hotel car


14 Dagen

Van de imposante granieten bergen, de weelderige groene valleien, rivierdalen in het noorden tot de olijfboomgaarden, de kurkeikplantages en de fantastische zandstranden in het zuiden. tevens ontdekt u ook de historische steden, stadjes, de talloze burchten/kastelen, haar eeuwenoude tradities, de heerlijke wijnen en de lokale keuken.



Dag 1: Lissabon - Sesimbra

Na aankomst Op Lissabon neemt u de huurauto in ontvangst en rijdt hiermee naar Sesimbra.

Overnatching in Pousada Castelo Palmela

Dag 2:  Evora

Vanuit Alcoutim rijdt u vandaag via Beja naar Evora.

Evora heeft geen hoogtepunten, Evora is een hoogtepunt. De UNESCO kon ook al geen keuze maken en heeft simpelweg alles binnen de stadsmuren tot werelderfgoed uitgeroepen. Terecht, want het is juist het harmonieuze geheel dat het stadje maakt tot wat het is. U vindt hier naast de vele momumenten een Romeinse tempel, een aquaduct, sfeervolle straatjes met witgepleisterde huisjes. De stad staat sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De historische binnenstad van Evora is een groot museum. Evora ligt in de provincie Alentejo (wat betekent; het land achter de Taag). In dit unieke witte museumstadje zijn alle historische perioden vertegenwoordigd, van de Romeinse tot de neoklassieke tijd, met daartussen gotiek, renaissance en barok. U kunt er onder andere een bezoek brengen aan de 12e eeuwse kathedraal, de St. Francisco-kerk, de Romeinse tempel van Diana en het bekende plein Praca do Giraldo. Natuurlijk neemt u ook de tijd om op een van de terrasjes te genieten van een drankje en u te verwonderen over de prachtige smeedijzeren balkonnetjes aan de overkant van het plein. Ook buiten Evora is er veel te zien. Karakteristieke kurkeiken en olijfbomen kenmerken het afwisselende en golvende landschap met bosgebieden en akkers en op bijna iedere heuveltop ontdekt u wel een middeleeuws ommuurd vestigingstadje.

Overnatching in Pousada do Convento de Evora

Dag 3: Estremoz - Portalegre - Castelo de Vide

U kunt ook het stadje Estremoz, dat vermaard is om zijn aardewerk bezoeken en het witte marmer van uitstekende kwaliteit. Is een schattig stadje dat wordt gekenmerkt door zn witte huisjes.

De stad heeft twee gedeeltes. Het moderne gedeelte (buiten de stadsmuren) en het oude gedeelte met middeleeuwse huizen vlakbij het kasteel. Vanaf het levendige stadsplein wandelt u door een 14e eeuwse poort de middeleeuwse bovenstad in, waar de reusachtige 13e eeuwse donjon het meest in het oog springt.

Estremoz bezit veel cultureel erfgoed. Een mooi voorbeeld hiervan is het kasteel, waar tegenwoordig Pousada Rainha Santa Isabel is gevestigd. In deze stad vindt u talrijke met wit marmer gedecoreerde gebouwen en ontdekt u leuke ambachtswinkeltjes, met souvenirs van onder meer aardewerk, hout en leer. 

Portalegre is gelegen in de bergen van Serra de Sao Mamede, vlakbij de Spaanse grens. Een must-see is Portalegre. Ga hier naar "Alegrete Town and Castle", een klein dorp met witte huisjes en een torenhoog kasteel op de heuvel omringd door berken of bezoek de indrukwekkende kathedraal. De kerk Igreja de Nossa Senhora da Penha ligt op een heuvel met een prachtig uitzicht op de stad.

Castelo de Vide is een heuveldorp met veel unieke erfstukken van de het christelijke en joodse geloof. Bezoek het kasteel, de synagoge, de Fonta Da Vila en wandel door de kronkelende steegjes, bloemrijke trottoirs en middeleeuwse Joodse wijk.

Overnatching in Pousada de Marvao

Dag 4: Castelo Branco - Fundao - Serra da Estrela

Vandaag maakt u een mooie rit via Castelo Branco naar Fundao, gelegen in het indrukwekkende natuurgebied Serra da Estrela.

Overnatching in Pousada da Serra da Estrela

Dag 5: Serra da Estrela - Viseu

Vandaag vertrekt u in oostelijke richting naar de Serra da Estrela. De Serra da Estrela, de westelijke uitloper van het Castiliaans scheidingsgebergte, is sinds 1976 natuurpark. Het beslaat een oppervlak van ruim 100.000 hectare en is daarmee het grootste natuurpark van Portugal. In dit gebied kunt u prachtige wandelingen maken.

Vandaag kunt u heerlijk door het middeleeuwse centrum van Viseu struinen en op terrasjes genieten van de heerlijke lokale specialiteiten. Deze oude stad met grijze stenen huizen maar ook veel groen, is een gezellige en levendige stad. Viseu werd uitgeroepen tot de Portugese stad met de hoogste levenskwaliteit. Om de stad beter te leren kennen begint u best met een wandeling door het goed bewaarde historisch centrum. Vanuit de Rossio vertrekken er verschillende smalle middeleeuwse straatjes, waar verschillende kleinere handelszaken zijn gevestigd. De Adro da Se, het plein voor de kathedraal, is de belangrijkste toeristische trekpleister. Hier overheerst graniet in een indrukwekkend geheel gebouwen bestaande uit het Paco dos Tres Escaloes waarin het Museu Grao Vasco is gehuisvest, de Kathedraal, de Varanda dos Conegos (kanunnikenbalkon) en de Torre de Menagem; daar tegenover is er de Igreja da Misericordia, eveneens een majestueus gebouw met een rococogevel.

Overnatching in Pousada de Viseu

Dag 6: Sao Pedro do Sul - Douro Vallei - Pinhao

Vandaag gaan we naar het aan de Douro-rivier gelegen Pinhao (Vergeet hier niet om een kijkje te nemen bij het stationnetje, met de mooie azulejos.)

São Pedro do Sul is een stad in het hart van de Lafões-vallei, omringd door de massieven van de Sierras van Arada, Gralheira en São Macário. São Pedro do Sul is vooral bekend om zijn thermale bronnen, waarvan het geneeskrachtige geneeskrachtige water al door de en later in de twaalfde eeuw werd gebruikt, ook bezocht door Dom Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal, die een charter kwam schenken aan de dorp. De zachte openhartigheid van de Serran-volkeren wordt genoteerd in de broederschap. Hier vindt u vriendelijke en oprechte mensen die altijd bereid zijn waardevolle informatie te geven over de regio en de verborgen plaatsen die een bezoek waard zijn. São Pedro do Sul, het meest bloeiende bloembed van Lafões, bevat daarin de oneindige landschappen met duizenden kleuren en geuren van veel bomen en bloemen.

Je hebt veel dingen te zien en te experimenteren in São Pedro do Sul. Er zijn vier belangrijke schistdorpen die de moeite waard zijn om te bezoeken, maar ze hebben wat rijtijd nodig. U kunt kiezen uit 'Aldeia da Pena', 'Aldeia do Fujaco', 'Aldeia de Covas do Monte' of 'Aldeia de Covas do Rio'. Elk van hen is een bezoek waard, maar het is niet nodig om ze allemaal te bezoeken, tenzij je dat echt wilt. Mis het culinaire meesterschap van Roasted Kalfsvlees niet, het beroemdste gerecht in São Pedro do Sul. Het geroosterde lamsvlees in de houtoven is ook zeer aan te bevelen. Vraag gewoon wat je nog meer kunt proberen en zonder enige twijfel is het enige probleem dat je hebt, te beslissen welk gerecht je wilt. Er zijn ook wat gebakjes die je moet proberen, zoals 'Pão de Ló do Sul', 'Folar', 'Caladinhos' en 'Vouguinhas'. De wijn van São Pedro do Sul is ook heel karakteristiek, omdat hij behoort tot een van de belangrijkste BOB-gebieden (beschermde oorsprongsbenaming), de BOB van Lafões, waar je enkele van de beste nationale scherpe witten en rode wijnen kunt vinden, aangezien deze. De kleine, granitische regio ligt verscholen tussen de noordwestelijke hoek van de Dão-regio en de zuidelijke punt van de Vinho Verde-regio. Qua stijl lijken de wijnen meer op Vinho Verde, met een hoge zuurgraad als een onderscheidend kenmerk. 'Arinto', 'Cerceal', 'Dona Branca', 'Esgana Cão' en 'Rabo de Ovelha' zijn de witte druiven, met 'Amaral' en 'Jaen' die de rode tinten domineren.

Als je er nog tijd voor hebt, bezoek dan het prachtige stadje Viseu, op slechts 30 minuten afstand, dat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

De Douro-vallei, is zeker een van de meest spectaculaire landschappen in Europa. De kalme wateren van de Douro rivier zorgen voor de juiste hoeveelheid luchtvochtigheid om de beroemde Port wijndruiven te laten groeien en rijpen. Op de steile hellingen van de oevers van de rivier, meer dan 2000 jaar geleden, besloten de Romeinen duizenden hectares wijngaarden te planten, met terrassen op elke hoek van de vallei, waardoor het nu een paradijs voor wijnliefhebbers is.

In de Douro-vallei verbergt de terrasvormige heuvelhelling een van de meest waardevolle schatten van het land: de prachtige wijngaarden van waaruit de wereldwijd beroemde Port-wijn nog steeds wordt geproduceerd. Rijd door het Marão-gebergte en bereid je voor op een van de mooiste landschappen ter wereld, met eindeloze rijen wijnstokken die langs de hellingen van de rivier de Douro liggen. We raden u aan om een van de wijnhuizen in de regio te bezoeken en een riviercruise te maken.

Onderweg nemen de kleine dorpjes u mee naar de cultuur van het land. Onderweg kunt u bijvoorbeeld één van de vele quintas bezoeken waar Port wordt gemaakt. In Portugal groeien meer dan 250 druivensoorten die voor de wijnproductie gebruikt worden. Deze enorme rijkdom aan verschillende druiven heeft het land te danken aan een lange traditie van wijnmakerij, die volgens archeologen teruggaat tot de Bronstijd. In de stad Lamego kunt u tevens de indrukwekkende Romaanse kathedraal en het prachtige barok kasteel bezoeken.

De absolute aanrader is de legendarische N-222 naar Pinhão via het dorpje Peso da Régua.

Deze 27 km lange weg met z'n 93 bochten bieden u even zoveel uitzichten. Vooral in het voorjaar en najaar als de groene en later bonte tinten het uitzicht kleuren is het hier op z'n mooist.

Overnatching in Pousada Palacete Alijo, Douro

Dag 7: Guimaraes - Braga

Vandaag gaan we via de stichtplaats van Portugal Guimaraes naar Braga.

Guimaraes is de bakermat van Portugal, omdat hier eerste koning, Afonso Henriques, werd geboren en waar hij het land begon. Je zult het bezoek van het hertogelijke paleis, het kasteel en wandelen langs de smalle straatjes van het historische centrum (uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO) tot het charmante Praca da Oliveira (Oliveira-plein) niet mogen missen.
Guimaraes staat op de werelderfgoedlijst en het historische centrum leent zich uitermate voor een ontspannende wandeling langs alle bezienswaardigheden: langs de ijzeren verandas, granieten balkonnetjes, porticos en bogen die zo kenmerkend zijn voor de middeleeuwse bouwstijl, waant u zich even terug in de tijd.

U kunt uw wandeling starten in het stadshart aan de Largo da Oliveira waar u de Padrao do Salado (een monument opgericht door Alfonos IV ter ere van de slag bij Salado) en de kerk van Nossa Senhora da Oliveira (een kapittelkerk die gedurende de middeleeuwen tot een van de belangrijkste religieuze plekken van het land behoort) vindt. In de kapittelzaal, de priorij en het klooster herbergt nu het Museu de Alberto Sampaio waar objecten tentoongesteld staan die ooit toebehoorden aan de kerk.
Na uw bezoek wandelt u langs de oude stadsmuren en het paleis van de hertogen van Braganca naar het kasteel. Kies voor uw weg terug een andere route via de Largo do Toural met haar 16 e -eeuwse fontein, langs het Martin Sarmento Archeologisch Museum en het Jose de Guimaraes International Arts Centre.

Braga, met meer dan 30 kerken, het bisschoppelijk paleis en vele religieuze feesten is de heilige stad van Portugal. Braga wordt ook wel het Rome van Portugal genoemd. Op ca. 5 km van Braga ligt het pelgrimsoord Bom Jesus (bedevaartsoord Bom Jesus do Monte). De Via Sacra, een monumentale trap, leidt u langs diverse terrassen, met uitzicht over Braga naar de Bedevaartskerk.

Voor veel mensen is Braga het bedevaartsoord Bom Jesus do Monte. Ook vindt u hier de kathedraal Sé de Braga uit de 12e eeuw.

Braga het werd meer dan 2000 jaar geleden gebouwd, werd ooit Bracara Augusta genoemd en was de hoofdstad van de Romeinse provincie Gallaecia (Galicië).

Als u besluit om in Braga te lunchen, probeer dan eens Taberna Belga (Belgische herberg) en vraag naar Francesinha (Franse dame), het typische gerecht uit Porto. Ondanks dat u in Braga bent, wordt deze Francesinha beschouwd als een van de beste aller tijden, zelfs door echte Porto 'locals. In Taberna Belga vindt u ook een ongelooflijke selectie internationale bieren.
Tegenwoordig, een zeer jonge, innovatieve en snelle zakelijke stad, onderhoudt het zorgvuldig zijn adembenemende historische centrum, met verbazingwekkende bezienswaardigheden die een van de historische stadscentra van Portugal vervullen.

Overnatching in Pousada do Mosteiro de Guimaraes

Dag 8:  Barcelos - Viana do Castelo - Ponte de Lima 

U heeft vandaag de mogelijkheid om het Minho-district verder te verkennen, waar u onder andere een bezoek kunt brengen aan Barcelos, Viana do Castelo en Ponte de Lima.

Barcelos is een mooie stad in het noorden van Portugal, omringd door de rivier de Cávado, in het hart van de regio Minho, vrij beroemd om zijn traditionele handgemaakte producten, voornamelijk in aardewerk en keramiek, en produceert een van de meest populaire nationale symbolen: de Galo de Barcelos (Barcelos 'Rooster). De oorsprong van de nederzetting is vrij oud, daterend uit de prehistorie, bewoond door vele verschillende culturen, zoals de Carthagers of Romeinen.
Over Barcelos zijn de belangrijkste bezienswaardigheden en bezienswaardigheden de kerk van Bom Jesus, het paleis van de graven van Barcelos, de middeleeuwse brug van Barcelos en de Torre do Cimo da Vila (toren van de top van het dorp). U kunt ook een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum, het Museu de Olaria (aardewerkmuseum) of het Centro de Artesanato (handwerkcentrum). De gastronomie is vrij eenvoudig, maar niet minder uniek. Probeer de beroemde 'Galo Assado' (roosterde haan), de 'Rojões', 'Papas de Sarrabulho' of de populaire kabeljauw. Je zult ook verschillende recepten van gekookte eend vinden. Voor het lokale gebak, vind je de 'Doces de Romaria', de beroemde 'Queijadas de Barcelos', de 'Sonhos' (Dreams) en 'Brisas do Cávado'.

De parel van de Costa Verde, Viana do Castelo is gezegend met zowel een aantrekkelijk middeleeuws centrum en prachtige stranden net buiten de stad. De oude wijken met 19e-eeuwse boulevards en smalle steegjes vol met Manuelijnse landhuizen en rococo paleizen. Deze prachtige stad ligt nabij de monding van de Rio Lima en is een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de lagere vallei van Lima en de nabijgelegen Serra d Arga berg.

Viana do Castelo heeft een goed bewaarde traditie en een rijke cultuur die kan worden ervaren in zijn oude straten, evenals de sterke religieuze oorsprong. Er zijn verschillende hoogtepunten te bezichtigen van monumenten en bezienswaardigheden, zoals de middeleeuwse kathedraal, het gracieuze Praça da Rainha (Koninginneplein), het Praça do Conselho (stadhuis) en de renaissancefontein. Ook kunt u een bezoek brengen aan het charmante theater van Sá de Miranda die in 1885 is gebouwd.

Wat u eigenlijk niet zou mogen missen is het heiligdom van de Sagrado Coração de Jesus de Santa Luzia. De bouw van dit prachtige monument heeft van 1904 tot 1959 geduurd en is geïnspireerd op de Romeins-Byzantijnse bouwstijl. U kunt het heiligdom te voet, per auto of met de kabelbaan bereiken.

Op uw weg naar Viana do Castelo kunt u een stop maken in Ponte de Lima. Ponte de Lima is een van de oudste en mooiste steden van Portugal. Het heeft zijn naam gekregen van de nabijgelegen Romeinse brug. Ponte de Lima is een zeer gastvrije stad met een karakteristieke sfeer en een rijkdom aan architectonische hoogtepunten: u kunt door de nauwe steegjes dwalen en genieten van de gotische, manuelijnse, barokke en maniëristische gevels. De oude brug werd door de Romeinen gebouwd als een verbinding met de militaire weg van Braga naar Astorga. Lokale festivals zijn er in Ponte de Lima genoeg. Beroemd is het Feiras Novas op de derde zondag van September, waarbij Nossa Senhora das Dores geëerd wordt. Op maandagen vindt daarnaast de oudste markt van het land plaats de traditie bestaat al sinds 1125. In dit district vindt u ook talloze traditionele landhuizen die een belangrijk deel van het nationale erfgoed vormen.

Ponte de Lima is een gezellig klein dorpje op de oevers van de rivier Lima, gelegen in het noorden van Portugal in een regio die vroeger Minho noemde, en is omringd door een prachtige natuur. Dit agrarische landschap is al bewoond sinds de prehistorie en hierdoor zijn er heel wat sporen van verschillende culturen terug te vinden, zoals de indrukwekkende en iconische Romeinse brug die met zijn 15 stenen bogen over de rivier Lima spant en zijn naam schenkt aan het dorp.

Ponte de Lima is een van de oudste dorpen in Portugal. De pittoreske straten zijn erg rustig en typisch voor de streek. Bezoek het Camões plein, waar de fontein al zijn plaats heeft sinds 1929, ook al werd het oorspronkelijk gebouwd in 1603 op het Dr. António Magalhães plein, een van de grootste toegangspoorten van het dorp in die tijd. Wandel rustig rond terwijl de stille straatjes u betoveren. Steek de zogenaamde Brug van Lima over en ontdek de pittoreske buitenwijken van 'Além da Ponte' (voorbij de brug), die architecturaal erg interessant zijn, net zoals de thematische tuinen van Arnado, waar de Kerk van Santo António u een warm welkom heet als u voor het eerst de oude brug oversteekt. Als u de tijd nog niet uit het oog bent verloren, begeef u dan naar de Capela da Senhora da Rocha (Onze Vrouwe van de Rotsen kapel), waar u niet alleen het prachtige fort op de heuvel kan zien, maar ook een uniek uitzicht over de Minho regio.

In Ponte de Lima is de gastronomie heerlijk, met Sarrabulho rijst geserveerd met varkensvlees als een gerecht dat rijk is in smaak en traditie. Ook de palingsoort uit de Rio Lima wordt erg gesmaakt. Deze lekkernij kan worden bereid op verschillende manieren, waarbij vooral 'Lamprey met rijst' of 'Lampreia - Bordaleza' erg populair zijn. Ook mogen we de Cebolada kabeljauw niet vergeten, een van de meest traditionele gerechten. Voor wie houdt van zoetigheden, kan de smaak van een crème brulee niet ontbreken, hier beter bekend als - ''Leite-Creme Queimado''.

Overnatching in Pousada de Viana do Castelo

Dag 9: Porto

Porto is op hetzelfde moment de naam van een stad en een versterkte wijn, een van de meest bekende in de wereld, in de wijnkelders van Vila Nova de Gaia, de zuidelijke rand van de rivier de Douro. Is een compacte stad en qua oppervlakte niet zo groot. Dit maakt de stad uitermate geschikt om een stadswandeling te maken.

Het historische centrum is door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en bewaart vele prachtige monumenten, namelijk uit de barokperiode die hedendaags behoort tot glorie en rijkdom die wordt bereikt met de handel in Port.

Een bezoek aan de Clerigostoren, en de kuststreek waar de rivier de zee ontmoet, Foz do Douro, mag u niet overslaan.

In de voetsporen van de Grieken, Romeinen en de Visigoten kunt u een wandeling maken langs de Sé kathedraal, de São Francisco kerk en over de schilderachtige Ribeira kade.

Overnatching in Pousada Palacio do Freixo, Porto

Dag 10: Aveiro - Coimbra - Lousa

U rijdt vandaag zuidwaarts via Aveiro naar de universiteitstad Coimbra. U overnacht hier in het nabijgelegen Lousa.

Aveiro was ooit een grote zeehaven en de stad verkreeg haar welvaart dankzij de zoutwinning en de kabeljauwvisserij. Ligt aan de zee en de Ria (estuarium), wordt doorkruist door een netwerk van kanalen waarlangs moliceiros (lokale boten) varen. Deze slanke, kleurrijke schepen werden gebruikt om algen en zeewier te verzamelen, en dienen vandaag de dag voor uitstapjes. Aveiro heeft een aantal gebouwen in Art Nouveau-stijl die de moeite waard zijn. Velen zijn gelegen langs het belangrijkste kanaal. Een andere belangrijke plek om te bezoeken is het Aveiro Museum in het klooster van Jezus, waar u het Mausoleum van prinses Saint Joana en het vergulde houtsnijwerk dat het interieur van de kerk siert kunt bewonderen.

Coimbra, de stad van de studenten, eerste universiteit in Portugal opgericht, tegenwoordig de oudste en een van de belangrijkste in het land. Meestal krijgt de stad zijn bestaansmiddelen tijdens de weekdagen, omdat het een studentenstad is, reizen mensen in de week rond en bezoeken ze hun families tijdens het weekend.Je zult de barokke bibliotheek uit de 18e eeuw niet missen, een van de hoogtepunten van het bezoek aan Coimbra. In het centrum van de stad dwaal je door Romaanse en Manuelijnse kerken terwijl je door het drukke winkelgebied wandelt.

Overnatching in Pousada de Codeixa, Coimbra

Dag 11: Fatima

U gaat vandaag verder zuidwaarts, en rijdt vandaag naar de bekende bedevaartsplaats Fatima.

Fátima ligt in het centrum van Portugal, in de gemeente Ourém. Nadat een verschijning van OLVrouw van Fatima werd gemeld in oktober 1917, werd het dorp een plaats van rooms-katholieke bedevaart. 3 km ten zuiden van Fátima kunt u de huizen bezoeken waar de herders zijn opgegroeid. De plaats waar Maria in 1917 zou zijn verschenen, heet Valinhos en in de buurt kun je de heilige weg naar het heiligdom volgen.

Fatima dankt haar naam waarschijnlijk aan de Moren. Maar de stad is het best bekend om zijn verschijningen van de Maagd Maria, die werd gezien door drie kinderen die in 1917 aan schapendrijven werkten. Sinds het wonder in 1930 door het Vaticaan werd erkend, zijn er drie verschillende pausen naar de stad gereisd in 5 verschillende gelegenheden.

Je bezoekt de prachtige basiliek en het neoklassieke heiligdom, je kunt zelfs de mis bijwonen in het heiligdom als je dat wilt. Vol met moderne retail-therapie pelgrims.

Overnatching in Pousada de Ourem

Dag 12: Tomar - Sintra - Lissabon

Via Tomar rijden we vandaag naar Torres Novas en het mooie Sintra waar u het prachtige sprookjesachtige paleis van Pena vindt. Vervolgens rijdt u naar de eindbestemming van deze fly-drive, Carcavelos, gunstig gelegen tussen Estoril en Lissabon.

Onder de sites die je in Portugal niet mag missen, is Sintra, door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed vanwege de grote schoonheid van de natuur en architectuur, met sprookjesachtige paleizen en weelderige vegetatie.

In de omstreken van Lissabon, verdient Sintra en haar romantische omgeving een bezoek. Als plaats van de verkiezing van de internationale intellectuele elite, heeft Sintra door de jaren heen de meest zegenrijke verstanden geïnspireerd. Nabijgelegen, kunt u het Quelez Paleis en het Mafra Klooster/Paleis vinden, het grootste religieuze monument in Portugal.

De Portugese koningen hadden hier hun zomerresidentie en lieten een aanzienlijk aantal paleizen, tuinen en villas na. Het Palacio Nacional in het centrum van Sintra is ook zeker een bezoekje waard, met zijn prachtige beschilderde plafonds en de keuken van dit paleis met de immense schoorstenen; het Palacio en Parque da Pena, een suikerkasteel met tovertuin; de Quinta da Regaleira, een tuin die bol staat van mythische verwijzingen en het Castelo dos Mouros met fenomenale uitzichten over de omgeving.

Overnatching in Pousada do Palacio de Queluz, Lisboa

Dag 13: Lissabon

U heeft vandaag een extra dag rust aan het strand, maar u kunt uiteraard ook het nabij gelegen Lissabon bezoeken.

Lissabon onthult haar kosmopolitische talent tijdens de populaire festiviteiten: De Santos Populares (Populaire Heiligen) ieder jaar in Juni. Op 13 Juni is er de Santo António dag, de populaire heilige van Lissabon. De straten zijn gevuld met levendigheid, muziek, dans, papieren bloemen en traditionele decoratie en natuurlijk eten en drinken. Door de gehele stad kan iemand steenkool gegrilde sardientjes toegestuurd krijgen, dit zal u voldoende energie geven om een hele nacht te dansen.

De regio van Lissabon heeft een rijke gastronomie en is voorzien met een geweldige variatie van nationale restaurants en ook internationale delicatessen. De nabijheid van de kust levert vissen en schelpdieren van hoge kwaliteit in vele gerechten in deze regio. Er zijn echter vele andere gerechten die de rijkheid van de Portugese delicatessen in deze regio combineren met runder- en varkensvlees gerechten, groot en kleine dieren, speciale groenten en gerechten gebaseerd op brood die de enorme variatie van beschikbare smaken in deze regio laten zien. Verschillende soorten kazen, cakes en desserts zijn ook beschikbaar op bijna elke hoek van de Lissabon regio, het meest beroemde dessert is de Pastéis de Belém (een soort ei-custard gebakjes), een geheim recept dat eeuwenlang doorgegeven is, gelegen in de prachtige wijk van Belém.

Kwaliteitswijnen van Lissabons omgeving zijn ook onmisbaar, zoals Bucelas, Setúbal, Carcavelos, en de 'moscatel' van Setúbal, dat zeker het verschil zal maken in uw diner ervaring.

Cascais, Estoril en Ericeira zijn net om de hoek, bij de kust, plaatsen van historie en tradities, met prachtige landschappen, momenten van gemoedsrust en charmante stranden.

Overnatching in Pousada de Lisboa

Dag 14: Terugreis

Terugvlucht naar Nederland vanaf Lissabon of verlenging in een accommodatie aan de Costa Lisboa.



Hotels
Dag 1

Pousadas Lissabon
Pousada Castelo Palmela ****
Pousada Castelo Palmela
Pousada Castelo de Palmela ligt in de historische binnenstad van Palmela, op 42 km van Lissabon. Het ligt op 230 meter boven de zeespiegel en biedt een fantastisch uitzicht op de Serra da Arrábida, de Atlantische Oceaan en de wijngaarden van de regio. De Pousada beschikt over gangen van het oude klooster dat in het kasteel was gebouwd. De Pousada de Palmela biedt een elegant restaurant waar u kunt genieten van een verscheidenheid aan lokale gerechten, gecombineerd met heerlijke lokale wijnen. Breng ook eens een bezoek aan de Pátio do Pessegueiro en neem de prachtige omgeving in u op. Elke kamer is voorzien van een andere inrichting en biedt een televisie en gratis WiFi.




Dag 2

Pousadas Alentejo
Pousada Convento Evora ****
Pousada Convento Evora
De Pousada Convento de Évora, ook bekend als de Pousada dos Loios, bevindt zich in de museumstad Évora, een Werelderfgoedplaats. De Pousada ligt tussen de Catedral Gótica de Évora en de Templo de Diana en vlak bij de Praça do Giraldo en het Colégio de Espírito Santo. Het gebouw heeft nog sporen van de originele architectuur, zoals de binnenplaatsen van het klooster en een rustige, serene ruimte waar u het buitenzwembad en een ontspanningsruimte vindt. Bij de Pousada vindt u het Loios restaurant, een bar en een gratis parkeerterrein met beperkte plaatsen. Bijna alle kamers zijn individueel ingericht en bieden WiFi.




Dag 3

Pousadas Alentejo
Pousada Marvao ****
Pousada Marvao
De Pousada do Marvão bevindt zich in het dorp Marvão in de regio Alentejo. Het ligt verspreid over vier kleine, traditionele huisjes, en de dichtstbijzijnde stad is Portalegre, op slechts 21 km. Het dorp ligt op een hoogte van 860 meter, en biedt fantastische uitzichten op Spanje en de vlakten van Alentejo. 




Dag 4

Pousadas Centrum
Pousada Serra da Estrela ****
Pousada Serra da Estrela
Pousada da Serra da Estrela is gelegen in het Parque Natural da Serra da Estrela, in Covilhã. U geniet er van adembenemende uitzichten van besneeuwde bergtoppen of het groene landschap van de hoogste bergen van Continentaal Portugal , met een hoogte van 1993 meter. Het gebouw biedt smetteloos witte muren, hoge plafonds en de oorspronkelijke traditionele tegels, die in ere zijn hersteld. Ook vindt u er prachtige oude liften van ijzer en hout. Bewonder het werk van de befaamde architect Souto Moura, die het hoofdgebouw van het oude heiligdom van Serra da Estrela heeft hersteld.




Dag 5

Pousadas Centrum
Pousada de Viseu ****
Pousada de Viseu
De Pousada de Viseu is te vinden in het midden van Portugal, in de stad Viseu, 5 minuten lopen van het Parque Florestal do Fontelo. De ligging is in het oude Hospital de São Teotónio, een van de oudste ziekenhuizen van de stad, dat in 1842 werd geopend en uitzichten biedt over het historische gedeelte van de stad. Dit oude ziekenhuis is in 2009 volledig herbouwd en aangepast door de architect Gonçalo Byrne . Het ziekenhuis is een belangrijk herkenningspunt in het meest vredige stadscentrum van Portugal.




Dag 6

Pousadas Noord
Pousada Palacete Alijo Douro ***
Pousada Palacete Alijo Douro
Deze herberg is gelegen in het dorp Alijó, naast de rivier de Douro. Het Pousada Barão de Forrester heeft wijngaarden die u kunt bezoeken, evenals een groene tuin en een buitenzwembad. De kamers met airconditioning van het Barão de Forrester zijn allemaal voorzien van een eigen badkamer, een bank, een televisie en een terras. De herberg beschikt over een eigen restaurant. U kunt hier genieten van de regionale keuken en een aantal internationale smaken proeven. Op ongeveer 150 meter van de accommodatie zijn tevens een aantal lokale restaurants te vinden, waar traditionele Portugese gerechten op het menu staan.




Dag 7

Pousadas Noord
Pousada Mosteiro Guimaraes ****
Pousada Mosteiro Guimaraes
Pousada Mosteiro Guimarães is een  Small Luxury Hotel  in de stad Guimarães, is gevestigd in een Augustijnenklooster uit de 12e eeuw en biedt een fantastisch uitzicht op de stad. Het ligt op korte afstand van de historische binnenstad van Guimarães, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en op 2 km van een winkelgebied. De Pousada biedt gratis privéparkeergelegenheid op het terrein. In de zomer kunt u genieten van de promenade en het buitenzwembad , geschikt voor volwassenen en kinderen. Het heeft ook een speeltuin, een bar en een restaurant. 




Dag 8

Pousadas Noord
Pousada de Viana do Castelo ****
Pousada de Viana do Castelo
De Pousada de Viana do Castelo bevindt zich boven op de Monte de Santa Luzia, in Viana do Castelo. Het statige, elegante gebouw brengt nog meer schoonheid in de stad Viana do Castelo. Prachtig gelegen pousada met overweldigend uitzicht; het heeft een van de mooiste uitzichten van Portugal op de bergen, de stad, de rivier de Lima, de Atlantische Oceaan en de iconische Templo de Santa Luzia op slechts een paar honderd meter afstand. Deze Pousada werd in 1921 ingewijd en komt voort uit de voortreffelijke restauratie van het Hotel de Santa Luzia, waarbij de statige en unieke kenmerken van het gebouw zijn behouden, zoals de hoge granieten muren en brede bogen.




Dag 9

Pousadas Porto
Pestana Palacio Do Freixo *****
Pestana Palacio Do Freixo
Pestana Palacia Do Freixo in Porto is een prachtige accomodatie dat op 10 minuten lopen van het strand ligt. Het 5-sterrenhotel Palacio do Freixa is gevestigd in een gerestaureerd, 18e-eeuwse, barok gebouw met uitzicht op de rivier Douro in Porto. Het beschikt over statige, aristocratische openbare ruimtes en moderne kamers met een flatscreen-tv. De ruime kamers van Palacio do Freixa - Pousada do Porto hebben airconditioning en een apart zitgedeelte.




Dag 10

Pousadas Centrum
Pousada Condeixa Coimbra ****
Pousada Condeixa Coimbra

Inhotel Inanam biedt accommodatie met gratis WiFi in Kota Kinabalu, op 11 km van de Filipino Market Sabah. De accommodatie ligt op 5 km van de moskee van Likas en op 9 km van Gaya Street (zondagsmarkt). De accommodatie ligt op 9 km van de hoofdstad Karamunsing en op 10 km van het Sabah State Museum & Heritage Village. Alle accommodaties van het hotel zijn voorzien van een flatscreen-tv met satellietzenders. Elke kamer heeft een eigen badkamer met gratis toiletartikelen en een haardroger. Alle kamers zijn voorzien van een bureau en een waterkoker.





Dag 11

Pousadas Lissabon
Pousada Ourem ***
Pousada Ourem

Pousada Castelo de Ourem is gevestigd in middeleeuwse gebouwen op 10 km afstand van de stad Fátima en biedt een adembenemend uitzicht op de riviervallei van de Seiça. De accommodatie heeft een buitenzwembad met een zonneterras. De kamers van Pousada Castelo de Ourem zijn voorzien van airconditioning, een minibar, kabel-tv en een eigen badkamer met een haardroger. Alle kamers hebben een moderne inrichting met warme kleuren en houten meubilair.





Dag 12

Pousadas Lissabon
Pousada Palacia De Queluz *****
Pousada Palacia De Queluz
Pousada Palácio de Queluz ligt in het gebouw van Torre do Relógio, naast het Palácio Nacional de Queluz. De stad Queluz ligt vlak bij de stranden van Cascais, de bergen van Sintra, golfbanen en op 14 km van& Lissabon. Tijdens uw verblijf in het Pousada kunt u heerlijk dineren in het klassieke Cozinha Velha Restaurant. Verken de magnifieke paleistuinen , die geïnspireerd zijn door de stijl van Franse paleizen. Voor vergaderingen biedt het Pousada ideale kamers met alle nodige voorzieningen. De kamers zijn individueel ingericht en voorzien van warme kleuren en gratis WiFi en televisie.




Dag 13

Pousadas Lissabon
Pousada de Lisboa *****
Pousada de Lisboa
Pousada de Lisboa ligt in het centrum van Lissabon in het meest chique deel van de stad. Het hotel is daarmee de perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van deze geweldige stad. Dit Small Luxury Hotel in Lissabon, dat ooit werd bewoond door koningen en waar ministers hebben gewerkt, is volledig gerestaureerd, waardoor het een perfect beginpunt is geworden voor een luxe verblijf in de stad. Met de perfecte combinatie van traditie, toerisme en trends verwelkomt Pousada de Lisboa u op Praça do Comércio, gelegen aan de Taag. Dit luxe hotel in Lissabon heeft een binnenzwembad met een privézonnedek. De Pousada de Lisboa heeft ook een goed ingericht fitnesscentrum en een spa waar u kunt genieten van de sauna, evenals Magic Spa-massages en -behandelingen.




Locatie


Vluchten
U vliegt naar Lisbon Airport (LIS)
U vliegt terug vanuit Lisbon Airport (LIS)


Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 14 overnachtingen in 3-sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer


Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).


Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

  • Dag 1: Lissabon - Sesimbra
  • Dag 2:  Evora
  • Dag 3: Estremoz - Portalegre - Castelo de Vide
  • Dag 4: Castelo Branco - Fundao - Serra da Estrela
  • Dag 5: Serra da Estrela - Viseu
  • Dag 6: Sao Pedro do Sul - Douro Vallei - Pinhao
  • Dag 7: Guimaraes - Braga
  • Dag 8:  Barcelos - Viana do Castelo - Ponte de Lima 
  • Dag 9: Porto
  • Dag 10: Aveiro - Coimbra - Lousa
  • Dag 11: Fatima
  • Dag 12: Tomar - Sintra - Lissabon
  • Dag 13: Lissabon
  • Dag 14: Terugreis

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Fly Drive Portugal Totaal 14 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail