Fly Drive Pousadas Noord Portugal Afbeelding Fly Drive Pousadas Noord Portugal
Fly Drive Pousadas Noord Portugal ****
Prijs per persoon vanaf 608,- gebaseerd op minimaal 2 personen
Bestemming: Portugal Pousada Rondreizen - Fly Drive Pousadas

Fly Drive Pousadas Noord Portugal

****

plane hotel car


8 Dagen

Ondanks dat Portugal slechts een kwart van het Iberisch schiereiland bevat, herbergt zij een zeer rijke geschiedenis, interessante cultuur en ongerepte natuur. Deze aspecten zijn zeer zeker terug te vinden in het schitterende noordelijk Portugal. De prachtige valleien met wijngaarden langs de rivier de Douro, vele historische stadscentra, kasteelstadjes, prachtige natuurgebieden en gezellige vissersdorpjes met eeuwenoude tradities, nemen u terug in de tijd. U maakt gedurende deze Pousada Fly Drive door Noord Portugal op unieke wijze kennis met de noordelijke regio door te verblijven in prachtige Pousadas, veelal gevestigd in oude kastelen en kloosters, verbonden met het erfgoed van dit prachtige land. Werelderfgoed cultuur vindt u in Porto en Guimaraes, heerlijke lokale gastronomie en een warm welkom, waar u ook gaat.Dag 1: Vetrek naar Porto - Guimaraes

U vliegt vanuit Nederland in nog geen drie uur naar de luchthaven van Porto, de op een-na- grootste stad van Portugal in het noordwesten van het land.

Uw eerste bestemming tijdens deze Fly Drive door Noord Portugal is het historische Guimaraes, welke op ongeveer 55km afstand van de luchthaven is gelegen. De stad ligt aan de rand van het Santa Catarina gebergte en was na de oprichting van Portugal in de 12e eeuw de eerste hoofdstad van Portugal. De stad staat bekend om haar historische bezienswaardigheden, zoals het kasteel waar de eerste koning van Portugal, Alfonso Henriques (Alfonso I), is geboren.

Het middeleeuwse centrum van Guimaraes kenmerkt zich door de smalle straatjes waar het langs de oude huizen heerlijk wandelen is.

U zult de nacht doorbrengen in de prachtige Pousada Mosteiro de Guimaraes. In dit oude augustijner klooster. De recente renovaties garanderen dat u als gast voorzien bent van alle moderne gemakken.

Echter heeft de Pousada niet ingeleverd aan authenticiteit waardoor het geschiedenis uitademt.

Overnachting in Pousada Mosteiro Guimaraes ****

Dag 2: Guimaraes (Minho regio)

Op dag twee heeft u de gelegenheid om op uw gemak de omgeving te verkennen. De stad staat op de werelderfgoedlijst en het historische centrum leent zich uitermate voor een ontspannende wandeling langs alle bezienswaardigheden: langs de ijzeren verandas, granieten balkonnetjes, porticos en bogen die zo kenmerkend zijn voor de middeleeuwse bouwstijl, waant u zich even terug in de tijd.

U kunt uw wandeling starten in het stadshart aan de Largo da Oliveira waar u de Padrao do Salado (een monument opgericht door Alfonos IV ter ere van de slag bij Salado) en de kerk van Nossa Senhora da Oliveira (een kapittelkerk die gedurende de middeleeuwen tot een van de belangrijkste religieuze plekken van het land behoort) vindt. In de kapittelzaal, de priorij en het klooster herbergt nu het Museu de Alberto Sampaio waar objecten tentoongesteld staan die ooit toebehoorden aan de kerk.
Na uw bezoek wandelt u langs de oude stadsmuren en het paleis van de hertogen van Braganca naar het kasteel. Kies voor uw weg terug een andere route via de Largo do Toural met haar 16 e -eeuwse fontein, langs het Martin Sarmento Archeologisch Museum en het Jose de Guimaraes International Arts Centre.

Als u moe bent van een lange dag wandelen, kunt u heerlijk tot rust komen tijdens uw laatste nacht in de Pousada Mosteiro de Guimaraes.

Overnachting in Pousada Mosteiro Guimaraes ****

Dag 3: Guimaraes - Braga - Viana do Castelo (Minho regio en Green Kust)

Als u heerlijk uitgerust bent rijdt u vandaag van Guimaraes naar Viana do Castelo. De rit van ongeveer 90 kilometer leidt u langs Braga, een van Portugals oudste steden. De oude romeinse stad is ten tijde van keizer Augustus gesticht en deed vervolgens dienst als hoofdstad van de romeinse provincie Gallaecia. Na de val van het Romeinse Rijk kwam de stad achtereenvolgens in handen van de Sueven, de Visigoten en de moslims uit de regio Al-Andalus.

Mocht u daar tijd voor hebben dan raden wij u aan om ten oosten van Braga een bezoek te brengen aan het heiligdom Bom Jesus do Monte. Bezoek deze imposante pelgrimsplek en beklim de barokke trappen (116 meter) of kies voor de kabelbaan om de kerk te bereiken. De zes kapellen maken altijd veel indruk op bezoekers door de imposante beelden die het lijden van Jezus uitbeelden.

U rijdt vervolgens naar de Pousada Viana do Castelo. Gelegen op een heuvel van Santa Luzia, direct achter het heiligdom, heeft u een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan. Als u tot rust gekomen bent van de reis kunt u aan begin van de avond alvast kennis maken met de kronkelige straatjes, pittoreske pleintjes en het historische centrum van Viana.

Overnachting in Pousada de Viana do Castelo ****

Dag 4: Viana do Castelo

Vandaag heeft u de kans om Viana en de omliggende regio goed te bezichtigen. Wat u eigenlijk niet zou mogen missen is het heiligdom van de Sagrado Coracaode Jesus de Santa Luzia. De bouw van dit prachtige monument heeft van 1904 tot 1959 geduurd en is geinspireerd op de Romeins-Byzantijnse bouwstijl. U kunt het heiligdom te voet, per auto of met de kabelbaan bereiken.

Overnachting in Pousada de Viana do Castelo ****

Dag 5: Van Viana do Castelo naar Amares

Vandaag vertrekt u naar Amares. Uw route leidt u langs Ponte de Lima, een van de mooiste plaatsen in de provincie Minho. De Romeinse brug over de Lima rivier is een levende getuige van het feit dat dit al in de oudheid een belangrijk knooppunt van wegen was. Aan de linker oever van de rivier ziet u de kleurrijke stadsmarkt, een traditie die teruggaat tot de 12e eeuw.

U overnacht in de Pousada in Amares, dat vlakbij het Nationale Park Peneda-Geres ligt, dat maar liefst 72.000 hectare groot is. U kunt een bezoek brengen aan Caldas do Geres (kortweg Geres genoemd), een kuuroord uit de 19e eeuw. Een rij prachtige Victoriaanse huizen in de hoofdstraat herinneren aan de oude glorie.

Overnachting in Pousada Mosteiro Amares ****

Dag 6: Amares - Braga - Porto - Viseu

Vandaag rijdt u van Amares (via Braga en Porto) naar Viseu. Onderweg rijdt u door prachtige landschappen, pittoreske dorpjes en langs levendige steden. Stop onderweg om te genieten van de traditioneel Portugese cuisine en een praatje te maken met de lokale bevolking.

Als u bent aangekomen op uw bestemming ziet u dat u zult logeren in een prachtige Pousada: Pousada de Viseu is gevestigd in het voormalige 18 e -eeuwse Sao Teotonio ziekenhuis. U kunt ergenieten van het uitzicht. Wandel door de 15 e -eeuwse toegangspoort naar het historische centrum van Viseu, waar u de imposante kathedraal en het beroemde Museum Grao Vasco vindt.

Overnachting in Pousada de Viseu ****

Dag 7: Viseu - Coimbra - Viseu

Na een heerlijke nacht in de Pousada de Viseu kunt u uw laatste hele dag in Portugal gebruiken om een bezoek te brengen aan het ten zuiden van Viseu gelegen Caramulo gebergte (op circa 35 kilometer afstand). De frisse en schone berglucht zorgt ervoor dat u even helemaal vrij van stress bent. Mensen met longziekten komen hier speciaal voor de gezonde lucht. De romeinse bergpaden leiden langs diverse dolmens en menhirs, achtergebleven getuigen uit een prachtig verleden. Voor de actieve toerist is het gebergte ideaal want naast de vele wandelroutes kunt u er ook voor kiezen om te raften of kanoen.

Als u liever wat cultuur wilt snuiven, ligt op slechts 85 kilometer afstand de stad Coimbra. Gelegen aan de rivier Mondego staat Coimbra bekend als een levendige stad. De stad herbergt de oudste universiteit van Portugal en staat bekend om de verschillende bouwstijlen die terug te zien zijn in de architectuur.

Los van de universiteit, kathedralen, musea en kloosters staat Coimbra ook bekend om de Fado muziek. Het Portugese levenslied werd vroeger door de armen in de kroegen gezongen, maar behoort tegenwoordig tot het muzikale erfgoed van het land. In de betere restaurants kunt u vaak live Fado zien en horen. De muziek vertelt verhalen over de geschiedenis van Coimbra en het leven dat men vroeger leefde.

Waar u ook besluit heen te gaan, u komt aan het eind van u dag heerlijk tot rust tijdens uw laatste nacht in de Pousada de Viseu.

Overnachting in Pousada de Viseu ****

Dag 8: Terugreis

Vandaag maakt u zich klaar om terug te vliegen naar Nederland. U rijdt van Viseu naar de luchthaven van Porto waar u uw huurauto weer inlevert. De rit is een kleine 140 kilometer. Geniet onderweg nog van de laatste uitzichten op het Portugese landschap.Hotels

Dag 1 - 2

Pousadas Noord
Pousada Mosteiro Guimaraes ****
Pousada Mosteiro Guimaraes
Pousada Mosteiro Guimarães is een  Small Luxury Hotel  in de stad Guimarães, is gevestigd in een Augustijnenklooster uit de 12e eeuw en biedt een fantastisch uitzicht op de stad. Het ligt op korte afstand van de historische binnenstad van Guimarães, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en op 2 km van een winkelgebied. De Pousada biedt gratis privéparkeergelegenheid op het terrein. In de zomer kunt u genieten van de promenade en het buitenzwembad , geschikt voor volwassenen en kinderen. Het heeft ook een speeltuin, een bar en een restaurant. 
Dag 3 - 4

Pousadas Noord
Pousada de Viana do Castelo ****
Pousada de Viana do Castelo
De Pousada de Viana do Castelo bevindt zich boven op de Monte de Santa Luzia, in Viana do Castelo. Het statige, elegante gebouw brengt nog meer schoonheid in de stad Viana do Castelo. Prachtig gelegen pousada met overweldigend uitzicht; het heeft een van de mooiste uitzichten van Portugal op de bergen, de stad, de rivier de Lima, de Atlantische Oceaan en de iconische Templo de Santa Luzia op slechts een paar honderd meter afstand. Deze Pousada werd in 1921 ingewijd en komt voort uit de voortreffelijke restauratie van het Hotel de Santa Luzia, waarbij de statige en unieke kenmerken van het gebouw zijn behouden, zoals de hoge granieten muren en brede bogen.
Dag 5 

Pousadas Noord
Pousada Mosteiro Amares ****
Pousada Mosteiro Amares
Pousada de Santa Maria do Bouro, beter bekend als Pousada Mosteiro de Amares, is gelegen in Amares, tussen de stad Braga en het gebergte Serra do Gerês. Het Pousada komt voort uit de renovatie van een Cisterciënzer klooster uit de 12e eeuw en is het werk van de voorname architect Eduardo Souto de Moura, winnaar van de Pritzker Prize van 2011, de belangrijkste internationale prijs voor architectuur. Het Pousada bevindt zich op slechts 17 minuten van het nationaal park Peneda Gerês en wordt omgeven door een prachtig landschap. Tijdens uw verblijf kunt u genieten van het buitenzwembad en de tennisbaan . De accommodatie beschikt ook over een parkeerplaats. Voor het diner kunt u terecht in een restaurant en een bar met een fantastische open haard, perfect voor lichtere maaltijden op koude dagen. 
Dag 6 - 8

Pousadas Centrum
Pousada de Viseu ****
Pousada de Viseu
De Pousada de Viseu is te vinden in het midden van Portugal, in de stad Viseu, 5 minuten lopen van het Parque Florestal do Fontelo. De ligging is in het oude Hospital de São Teotónio, een van de oudste ziekenhuizen van de stad, dat in 1842 werd geopend en uitzichten biedt over het historische gedeelte van de stad. Dit oude ziekenhuis is in 2009 volledig herbouwd en aangepast door de architect Gonçalo Byrne . Het ziekenhuis is een belangrijk herkenningspunt in het meest vredige stadscentrum van Portugal. Locatie


Vluchten
U vliegt naar Porto Airport (OPO)
U vliegt terug vanuit Porto Airport (OPO)


Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar Porto
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen in de Pousadas op basis van logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Ongelimiteerde kilometers
 • Extra WA-dekking van 7,5 miljoen euro
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

 

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.


Overige Informatie

Deze Fly Drive Portugal is geheel op maat aan te passen. Wenst u langer te verblijven, een grotere huurauto of vertrek van een bepaalde luchthaven Vraag vrijblijvend een offerte op. Wij maken met veel plezier een vrijblijvend reisvoorstel voor u aan de hand van uw wensen.


Fly Drive Pousadas Noord Portugal 0

Neem vrijblijvend een optie op deze reis

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

Prijzen zijn per persoon en op basis van een bezetting van 2 of 3 personen in een standaardkamer.
Klik op de door u gewenste vertrekdatum om uw optie te plaatsen.

Kies uw vertrekmaand:

Augustus 2022
Zo Ma Di Wo Do Vr Za

955

923

893

889

880

880

908

908

891

785

805

805

815

850

850

833

775

762

778

Gevonden Vluchten

Wij zullen voor u de voordeligste vlucht kiezen. Klik hier om door te gaan.

Prijs per persoon vanaf 608,- gebaseerd op minimaal 2 personen


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail