Pousada Fly Drive Costa de Lisboa Alentejo en de Algarve Afbeelding Pousada Fly Drive Costa de Lisboa Alentejo en de Algarve
Pousada Fly Drive Costa de Lisboa Alentejo en de Algarve ****
Prijs per persoon vanaf 845,- gebaseerd op minimaal 2 personen
Bestemming: Portugal Pousada Rondreizen - Fly Drive Pousadas

Pousada Fly Drive Costa de Lisboa Alentejo en de Algarve

****

plane hotel car


8 Dagen

Deze schitterende 8-daagse Fly Drive vanaf Lissabon via de Costa Lisboa en de Alentejo naar de Algarve, biedt u intieme stranden en vissershaventjes, wereld-erfgoed in het museumstadje Evora, fraaie kasteelstadjes aan de Spaanse grens, prachtig glooiend heuvellandschap, heerlijke gastronomie en een warm welkom, waar u ook gaat.



Dag 1: Vertrek naar Lissabon

Bij aankomst in op de luchthaven van Lissabon, haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw accommodatie. Uw Pousada ligt in een Middeleeuwse Kloosterburcht in Palmela, van waar u de mogelijkheid heeft voor een bezoek aan de Portugese hoofdstad en de mooie Costa de Lisboa.

Overnachting in Pousada de Palmela ****

Dag 2: Lissabon - Kust van Alentejo

Kust van Alentejo
De kust van de Alentejo is gelegen tussen de monding van de rivier Sado en Zambujeira do Mar. De verrassende kustlijn is ongerept en wordt gekenmerkt door zon en zand, vriendelijke mensen en heerlijke gastronomie. Het schiereiland Troia heeft veel te bieden. Zo kunt u er heerlijke strandwandelingen maken en dolfijnen spotten! Ook cultureel erfgoed, die u 2000 jaar terug nemen in de tijd, zoals het paaldorp Carrasqueira en de Romeinse ruines van Troia, zijn hier te bewonderen. Comporta is een charmant plaatsje waar u heerlijk aan het strand kunt verblijven en heerlijk kan eten. De kust tot Sines biedt aangename stranden zoals Pinheirinho en van Gale. Sines zelf, de geboorteplaats van de grote ontdekkingsreiziger Vasco da Gama, is een van de belangrijkste steden aan de kust van Alentejo en heeft een traditionele vissershaven.

Overnachting in Pousada de Palmela ****

Dag 3: Palmela - Evora - Vila Vicosa

Vandaag verlaat u de kuststreek en trekt u het binnenland van de Alentejo in. Dwars door deze prachtige provincie met haar schitterend glooiend heuvellandschap rijdt u naar de monumentale stad Evora. Evora heeft geen hoogtepunten, Evora is een hoogtepunt. De UNESCO kon ook al geen keuze maken en heeft simpelweg alles binnen de stadsmuren tot werelderfgoed uitgeroepen. Terecht, want het is juist het harmonieuze geheel dat het stadje maakt tot wat het is. U vindt hier naast de vele momumenten een Romeinse tempel, een aquaduct, sfeervolle straatjes met witgepleisterde huisjes. De stad staat sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Na uw bezoek aan Evora rijdt u naar Vila Vicosa voor uw overnachting in de historische gelijknamige Pousada.

Evora

Ontdek de eeuwenoude pracht van Évora, een juweel van een stad doordrenkt met geschiedenis en cultuur. Wandel door de geplaveide straten en bewonder de prachtige architectuur, van de gotische kathedralen tot de charmante witgekalkte huizen met hun opvallende blauwe accenten.
Verlies jezelf in de magische sfeer van het historische centrum, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en ontdek verborgen pleinen en gezellige cafés waar de tijd lijkt stil te staan. Breng een bezoek aan het iconische Romeinse tempelcomplex en bewonder de indrukwekkende overblijfselen uit vervlogen tijden.
Évora biedt ook een schat aan culinaire geneugten, van traditionele gerechten tot heerlijke wijnen uit de Alentejo-regio. Laat je smaakpapillen verwennen en geniet van een onvergetelijke gastronomische ervaring.
Of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, cultuur, gastronomie of gewoon op zoek bent naar een onvergetelijke reiservaring, Évora zal je betoveren en inspireren. Plan vandaag nog je bezoek en ontdek de tijdloze schoonheid van deze unieke stad!

Vila Vicosa

Verken de prachtige schatten van Vila Viçosa, een sfeervol stadje dat doordrenkt is van geschiedenis en cultuur in het hart van de Alentejo-regio in Portugal. Met zijn imposante paleizen, weelderige tuinen en geplaveide straatjes ademt Vila Viçosa een sfeer van koninklijke grandeur.
Wandel door de met bloemen versierde pleinen en bewonder de indrukwekkende architectuur van het koninklijke paleis van Vila Viçosa, de voormalige residentie van de hertogen van Bragança. Verken de charmante straatjes van de oude stad en ontdek de lokale ambachtelijke winkels en gezellige cafés.
Bezoek de historische monumenten, zoals het imposante kasteel van Vila Viçosa en de prachtige kerken die getuigen van het rijke erfgoed van de stad. Proef de heerlijke lokale gerechten en wijnen in de traditionele restaurants en laat je betoveren door de authentieke charme van Vila Viçosa tijdens je volgende reis naar Portugal.

Overnachting in Pousada Vila Vicosa *****

Dag 4: Vila Vicosa - Estremoz - Elvas

Op de oude handelsroutes langs de Spaanse grens ligt op bijna elke heuveltop een versterkt stadje, waar de tijd sinds de middeleeuwen lijkt te hebben stilgestaan. Ook de grotere plaatsen, zoals Elvas, Estremoz en Castelo de Vide, hebben allemaal hun eigen charme. Geniet van het prachtige uitzicht vanaf de top van elk ommuurd stadje. U overnacht in Pousada Vila Vicosa dat naast het schitterende Paleis van de Hertogen van Braganca gelegen is.

Estremoz

Verken de betoverende charme van Estremoz, een juweeltje in het hart van de Alentejo-regio van Portugal. Met zijn indrukwekkende middeleeuwse kasteel, schilderachtige geplaveide straatjes en historische architectuur is Estremoz een bestemming die tot de verbeelding spreekt.
Wandel door de kronkelende steegjes en bewonder de kleurrijke huizen en traditionele ambachtelijke winkels. Breng een bezoek aan het imposante kasteel van Estremoz, dat hoog boven de stad uittorent en een adembenemend uitzicht biedt over de omgeving.
Proef de heerlijke lokale gerechten en wijnen in de gezellige tavernes en restaurants, waar de gastvrije bevolking u graag verwelkomt. Ontdek de rijke geschiedenis en cultuur van Estremoz tijdens een rondleiding door de historische bezienswaardigheden en musea.
Of u nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of gewoon een onvergetelijke ervaring, Estremoz heeft voor elk wat wils. Laat u betoveren door de schoonheid en authenticiteit van deze unieke bestemming en maak herinneringen die een leven lang meegaan.

Elvas

Ontdek de prachtige vestingstad Elvas, een UNESCO-werelderfgoedlocatie gelegen in het betoverende landschap van de Alentejo-regio van Portugal. Met zijn imposante vestingwerken, goed bewaarde historische architectuur en charmante sfeer, is Elvas een bestemming die zeker indruk zal maken.
Verken de eeuwenoude vestingwerken en stadsmuren, die getuigen van de rijke geschiedenis van Elvas als grensstad tussen Portugal en Spanje. Wandel door de geplaveide straatjes en bewonder de prachtige kerken, paleizen en pleinen die de stad sieren.
Breng een bezoek aan het indrukwekkende fort van Elvas, dat hoog boven de stad uittorent en een panoramisch uitzicht biedt over de omgeving. Ontdek de levendige lokale cultuur en geniet van heerlijke traditionele gerechten en wijnen in de gezellige tavernes en restaurants.
Of u nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur of gewoon op zoek bent naar een onvergetelijke vakantiebestemming, Elvas heeft voor elk wat wils. Laat u betoveren door de schoonheid en charme van deze unieke stad en maak herinneringen die een leven lang meegaan.

Overnachting in Pousada Vila Vicosa ***** 

Dag 5: Vila Vicosa - Beja

Vandaag rijdt u zuidelijk richting Beja. U kunt ervoor kiezen via Evora en het oude stadje Viana do Alentejo naar Beja te rijden of langs het uitgestrekte stuwmeer van Algueva. Aan de rand van Beja ligt het kasteel Torre de Menagem. De beklimming van dit imposante 36 meter hoge bouwwerk wordt beloond met een fantantische uitzicht. De mooie Pousada in Beja waar u gaat verblijven is gevestigd in het voormalige klooster van San Francisco.

Beja

Ontdek de tijdloze schoonheid van Beja, een charmante stad doordrenkt van geschiedenis en cultuur in het hart van de Alentejo-regio van Portugal. Wandel door de smalle geplaveide straatjes en bewonder de prachtige architectuur van historische gebouwen, zoals het imposante Castelo de Beja, een middeleeuws kasteel dat hoog boven de stad uittorent.
Laat je betoveren door de levendige lokale markten, waar kleurrijke kraampjes een scala aan ambachtelijke producten, verse producten en lokale lekkernijen aanbieden. Proef de heerlijke Alentejaanse keuken in gezellige tavernes en restaurants, waar traditionele gerechten worden bereid met lokale ingrediënten en eeuwenoude recepten.
Verken de rijke geschiedenis van Beja in de vele musea en historische sites, waaronder de indrukwekkende Romeinse ruïnes en de gotische Sé Catedral de Beja. Of geniet gewoon van de rustige charme van de stad terwijl je langs de schilderachtige pleinen en fonteinen wandelt.
Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur of gewoon wilt genieten van de ontspannen sfeer, Beja biedt een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger. Plan vandaag nog je bezoek en laat je betoveren door de tijdloze charme van deze historische stad!

Overnachting in Pousada Convento de Beja ****

Dag 6 - 7: Beja - Algarve 

U sluit uw rondreis door Midden en Zuid Portugal af met een heerlijk verblijf aan de Algarve. In het plaatsje Estoi, op ca. 10km afstand van Faro in een sprookjesachtig 18e eeuws paleis, ligt uw comfortabele Pousada Palacio de Estoi, waar u de komende twee nachten zult verblijven en onder andere heerlijk kunt genieten van de kust en de gastronomie.

Algarve 

Ontdek de betoverende schoonheid van de Algarve, een paradijselijke bestemming aan de zuidkust van Portugal. Met zijn adembenemende gouden stranden, azuurblauwe zee en schilderachtige kliffen is de Algarve de perfecte plek voor een onvergetelijke vakantie.
Verken de pittoreske kustplaatsjes, zoals Lagos, Albufeira en Vilamoura, waar u kunt genieten van levendige markten, gezellige cafés en bruisend nachtleven. Ontdek de verborgen baaien en afgelegen stranden langs de kust, ideaal voor ontspanning en watersporten zoals surfen, duiken en zeilen.
Bezoek de historische stad Faro, met zijn prachtige oude binnenstad en charmante pleinen. Verken de natuurlijke schoonheid van het achterland, met zijn glooiende heuvels, sinaasappelboomgaarden en schilderachtige dorpjes.
Of u nu op zoek bent naar ontspanning aan het strand, avontuurlijke activiteiten in de natuur of culturele ervaringen in historische steden, de Algarve heeft voor elk wat wils. Laat u betoveren door de magie van deze unieke bestemming en creëer herinneringen die een leven lang meegaan.

Overnachting in Pousada Palacio de Estoi *****

Dag 8: Estoi Faro en terugvlucht

Vandaag reist u terug naar Nederland en afhankelijk van uw vluchtschema, kunt u op de laatste dag nog genieten van de prachtige kust. Uw huurauto kunt u inleveren op de luchthaven van Faro.

Dag tot dag programma

Dag 1: Vertrek naar Lissabon
Dag 2: Lissabon - Kust van Alentejo
Dag 3: Palmela - Evora - Vila Vicosa
Dag 4: Vila Vicosa - Estremoz - Elvas
Dag 5: Vila Vicosa - Beja
Dag 6 - 7: Beja - Algarve 
Dag 8: Estoi Faro en terugvlucht



Hotels

Dag 1 - 2


Pousadas Lissabon
Pousada Castelo Palmela ****
Pousada Castelo Palmela
Pousada Castelo de Palmela ligt in de historische binnenstad van Palmela, op 42 km van Lissabon. Het ligt op 230 meter boven de zeespiegel en biedt een fantastisch uitzicht op de Serra da Arrábida, de Atlantische Oceaan en de wijngaarden van de regio. De Pousada beschikt over gangen van het oude klooster dat in het kasteel was gebouwd. De Pousada de Palmela biedt een elegant restaurant waar u kunt genieten van een verscheidenheid aan lokale gerechten, gecombineerd met heerlijke lokale wijnen. Breng ook eens een bezoek aan de Pátio do Pessegueiro en neem de prachtige omgeving in u op. Elke kamer is voorzien van een andere inrichting en biedt een televisie en gratis WiFi.




Dag 3 - 4

Pousadas Alentejo
Pousada Convento Vila Vicosa *****
Pousada Convento Vila Vicosa
De Pousada Convento de Vila Viçosa bevindt zich in de regio Alto Alentejo, ligt vlak bij het historische centrum van Vila Viçosa en wordt omringd door prachtige tuinen. Vila Viçosa ligt tussen Elvas, Borba en Redondo en is een rustig dorpje, rijk aan geschiedenis. De Pousada bevindt zich in het voormalige klooster van Chagas de Cristo, gebouwd in de 16e eeuw in opdracht van Jaime IV, hertog van Bragança.




Dag 5

Pousadas Alentejo
Pousada Convento Beja ****
Waardering: 9,1
Pousada Convento Beja
Het Pousada de Beja is gelegen in het oude klooster van São Francisco in de stad Beja, in Alentejo. De accommodatie ligt in het stadscentrum, op slechts 700 meter van het kasteel en op 200 meter van het museum Rainha D. Leonor. Het Pousada is het resultaat van een majestueus architectuurproject waarbij de religieuze en gotische architectuur van Portugal centraal staat.




Dag 6 - 7

Pousadas Algarve
Pousada Palacio Estoi *****
Pousada Palacio Estoi
Het Pousada de Faro, bevindt zich in het dorp Estoi, op 10 km afstand van Faro en biedt geweldige architectonische rijkdom. Het Pousada is een Small Luxury Hotel in Estoi gevestigd in een paleis dat is ontstaan uit de restauratie van een 18de-eeuws paleis met diverse originele elementen. Het Pousada Palácio de Estoi biedt diverse klassiek aangelegde tuinen waar u een duik kunt nemen in eenbuitenzwembad of op het dek kunt relaxen. Relax in de Health Club en geniet van een Turks bad, een sauna, tropische douche en een verwarmd binnenzwembad met whirlpool en reserveer uw Magic Spa-massage. U kunt uw auto parkeren in de ondergrondse parkeergarage met directe toegang tot de gastenkamers. Alle kamers zijn ruim en beschikken over een lcd-tv en wifi-toegang. De bovenste kamers hebben privébalkons met zeezicht.




Locatie


Vluchten
U vliegt naar Lisbon Airport (LIS)
U vliegt terug vanuit Faro Airport (FAO)


Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer eschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:
  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel:
  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag ter plaatse kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).


Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.

Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


Pousada Fly Drive Costa de Lisboa Alentejo en de Algarve 0

Neem vrijblijvend een optie op deze reis

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

Prijzen zijn per persoon en op basis van een bezetting van 2 of 3 personen in een standaardkamer.
Klik op de door u gewenste vertrekdatum om uw optie te plaatsen.

Kies uw vertrekmaand:

April 2024
Zo Ma Di Wo Do Vr Za

1201

1190

1166

Gevonden Vluchten

Wij zullen voor u de voordeligste vlucht kiezen. Klik hier om door te gaan.

Prijs per persoon vanaf 845,- gebaseerd op minimaal 2 personen


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail